Γκιουβέτσι Θαλασσινών
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
- 1 κοφτή κουταλιά γλυκού ρίγανη.
- Λίγο μπούκοβο.
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο.
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί.
- 1 κονσέρβα του κιλού ντοματάκια ψιλοκομμένα.η ανάλογες φρέσκες ντομάτες.
- 1/2 πακέτο χοντρό κριθαράκι.
- 15 ελιές καλαμών ξεκουκουτσωμένες.
- 1/2 κιλό φέτα τριμμένη.
- 1 πακέτο με διάφορα θαλασσινά κατεψυγμένα.(μύδια ,καλαμάρια ,γαρίδες).
- Στο μισό ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, στην συνέχεια το σκόρδο , την ρίγανη και το μπούκοβο. Τα γυρίζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί , την ντομάτα , αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα σιγοβράζουμε περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα θαλασσινά και τα ψήνουμε όλα μαζί άλλα 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε το κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό να γίνει τρυφερό ,όχι λαπάς.Το στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το ζουμί του.
- Μεταφέρουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε την σάλτσα ,τις ελιές και το νερό που κρατήσαμε από το κριθαράκι. Αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ ,πασπαλίζουμε με την μισή φέτα,ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα. Ψήνουμε περίπου 15 λεπτά ,η έως ότου να λιώσει η φέτα.
Είναι μια συνταγή της Ντάιαν Κόχυλα με μερικές αλλαγές δικές μου.