Γιουβέτσι με ντόπιο κοτόπουλο σπυρωτό
Προστέθηκε απόΝτεπι, Τρίτη, 30 Αύγουστος 2011
none
Περιγραφή
Ένα απ τα θετικά της επαρχίας .....
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 1 κοτοπουλο
- 1 κρεμυδι
- 1 σκελιδα σκορδο
- 1/2 ξυλακι κανελα, λιγο μπαχαρι
- 2 ντοματες
- 1 κουταλια πελτε
- 1 φλυτζανακι κρασι
- 2 φλυτζανια κριθαρακι
- ελαχιστο ελαιολαδο
- αλατι πιπερι
Οδηγίες
- Πλενω το κοτοπουλο και το βαζω να βρασει.Ξαφριζω πολυ καλα και το αφηνω να σιγοβρασει για περιπου 20 λεπτα.
- Σε ενα βαθυ τηγανι σωταρω το κοτοπουλο με ενα ολοκληρο κρεμυδι και μια σκελιδα σκορδο(τα οποια αφαιρω μετα)Ριχνω αλατοπιπερο τα μπαχαρικα με το πελτε, προσθετω το κρασι και συνεχιζω με τη φρεσκοτριμενη ντοματα, αφου συμπληρωσω απ το ζωμο που εχω κρατησει.
- Αφηνω σε χαμηλη φωτια για περιπου 1/2 ωρα. Οταν ειναι σχεδον ετοιμο, το μεταφερω στο ταψι και ψηνω στους 180.
- Σε ελαχιστο ελαιολαδο σωταρω το κριθαρακι μεχρι να παρει χρωμα και το ριχνω και αυτο στο ταψι ανακατευοντας πολυ καλα.
- Ψήνω στους 180 για 7 λεπτα περιπου κλεινω το φουρνο και σερβιρω μετα απο 1 τεταρτακι.
- Γινετε σπυρωτο και πεντανοστιμο.
Σχόλια
και μόνο που το κοτόπουλο θα είναι ντόπιο το φαγητό θα είναι τέλειο!!!!
πραγματι LARA LO τρομερη γευση το ντοπιο κοτοπουλο,παρολο που εβγαλα τις πετσες και δεν εβαλα καθολου λαδι(μονο στο κριθαρακι 1 κουταλια)ηταν ολο γευση....