Γεμιστά τσουρέκια με σοκολάτα και καραμέλες γάλακτος
- Για το τσουρέκι:
- 1/2 λιτρο γαλα
- 125 γραμ βούτυρο φυτικό
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 κ. γλ. αλατι
- 2 φακελάκια μαγιά
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλιά μαστίχα
- 1 κουταλιά μαχλέπι
- 1 κουταλιά κακουλέ
- 1 κ. αλεύρι για τσουρέκια
- 2 κρόκους και λίγο γάλα για το άλλειμα.
- Για την γέμιση:
- καραμέλες γάλακτος
- σταγόνες σοκολάτας
- Λιώνω το βούτυρο ρίχνω το γάλα περιμένω μέχρι να είναι χλιαρό.
- Διαλύω τη μαγιά ,ρίχνω τη ζάχαρη και ανακατεύω να διαλυθεί μες στο γάλα .
- Συνεχίζω με βανίλιες, μαστίχα, κακουλέ και μαχλέπι .
- Τέλος το αλεύρι και ανακατεύω, δε ζυμώνω
- Σκεπάζω και αφήνω 40 ' να φουσκώσει
- Μετά ζυμώνω για 10 λεπτά περίπου
- Χωρίζω τη ζύμη σε κομμάτια και ανοίγω μακρόστενες λωρίδες ,βάζω κάθετα τις καραμέλες με σταγόνες σοκολάτας, κλείνω και πλέκω πλεξούδα.
- Αφήνω τα τσουρέκια να φουσκώσουν 45 λεπτά περίπου.
- Αλείφω με κρόκο και γάλα ,ψήνω στους 170ο για 40 λεπτά περίπου να ροδίσουν.
Η Νίκη προτείνει και άλλα υλικά για γέμιση όπως: μπακλαβαδάκια κομμένα στη μέση με σοκολάτα , μαρμελάδα ή μερέντα !! Γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα !