Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3986-mpriosmaskarponeken.jpg
Brioche με Μασκαρπόνε



GÜL TATLISI, τα ανατολίτικα

recipe image
Προστέθηκε απόΝάνα, Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τούρκικα σιροπιαστά με καρύδι!

Συστατικά
  •     2 αβγά
  •     1φλ. γάλα ή γιαούρτι
  •     1/2φλ. λάδι
  •     1/2 φακελάκι μπέικιν
  •     1κ.σ. ξύδι
  •     1/2κ.γ. αλάτι
  •     Αλεύρι-όσο πάρει
  •     Νισεστέ και λάδι-για το άνοιγμα φύλλου

    Για το σιρόπι

  •     3φλ.νερό
  •     3φλ.ζάχαρη
  •     1κ.γ.χυμό λεμονιού

    Για τη γέμιση

1 1/2φλ.καρύδια ψιλοκομμένα

1κ.γ.κανέλλα

Οδηγίες

  1. Ανακατεύω με το μίξερ όλα τα υλικά ,εκτός το αλεύρι.Έπειτα προσθέτω σιγά-σιγά αλεύρι και ζυμώνω μια μαλακιά ζύμη.Αφήνω 10λ. να σταθεί.
  2. Εντωμεταξύ,βράζω το σιρόπι κι αφήνω να κρυώσει.
  3. Πλάθω 30 μπαλάκια και ανοίγω με τον πλάστη,πάνω σε νισεστέ πολύ λεπτά φύλλα.
  4. Αλείφω με λάδι, πασπαλίζω λίγη γέμιση και σπρώχνω το φύλλο προς το κέντρο από 4 μεριές.Κλείνω τα 4 φυλλαράκια που δημιουργήθηκαν το ένα πάνω στο άλλο και αναποδογυρίζω.
  5. Τα αραδιάζω σε 2 ταψιά και ψήνω στους 200β. περίπου 20 λεπτά,μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  6. Τα σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι!
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε και αλμυρή γέμιση,π.χ. τυρί,να τα αλείψετε με αβγό και να τα ψήσετε κανονικά!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2011
Απίθανα είναι, αλλά δεν καταλαβαίνω πολύ καλά το δίπλωμα, χιαστί τα διπλώνουμε;
Σχόλιο από Νάνα , Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2011
Ηλιάννα,διπλώνεις ένα-ένα τα 4 φυλλαράκια προς το κέντρο.Ξεκινάς με το πρώτο και τα υπόλοιπα,το ένα πάνω στο άλλο.Γυρνώντας το ανάποδα μετά,έχεις 4 γωνίες τσαλακωτές.
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 11 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ωραια και η τεχνικη του τυλιγματος! απο γευση σιγουρα θα ειναι τρελα!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 11 Δεκέμβριος 2011
θα την μαθουμε την τεχνικη !!
Μπραβο Νανα μου !!θα ειναι πολυ νοστιμα!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικά!!! Σε ευχαριστούμε Νάνα!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2011
Μπράβο Νάνα!!πολύ όμορφα φαίνονται!!
Σχόλιο από Parliarita , Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
Νανα,παρα πολυ ωραια και πρεπει να ειναι πολυ νοστιμα.Εχω μια απορια οταν ανοιγουμε το μπαλακι σε φυλλο ποση διαμετρο εχει περιπου?
Σχόλιο από Νάνα , Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011
Είναι όντως καταπληκτικά!Η διάμετρος από το φύλλο,είναι περίπου όσο ένα πιατάκι του γλυκού,ίσως λίγο μεγαλύτερο!
Σχόλιο από Parliarita , Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011
Ευχαριστω πολυ θα τα φτιαξω ωποσδηποτε. Καλες Γιορτες!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Νάνα , Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011
Καλές Γιορτές και σε εσένα!Και καλή επιτυχία...
Μεταφορά στην κορυφή