Γαύρος στο φούρνο με λεμόνι
- 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
- 2 μέτρια λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ρίγανη
- Πιπέρι
- Σκόρδο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το γαύρο,τον στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
- Λαδώνουμε ένα μικρό στρογγυλό ταψί και τον τοποθετούμε ακτινωτά ή ακολουθώντας το σχήμα του ταψιού μας.
- Στρώνουμε πάνω από το γαύρο τις φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μπόλικη ρίγανι, πιπέρι, μαϊντανό και σκόρδο σε φέτες.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20΄-25΄ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Εγώ πρόσθεσα 1/2 φλ τσ. νερό,το χρειάζεται γιατί στεγνώνει.