Γαύρος μαρινάτος
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
- 1 κιλό γαύρο
- 4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 2-3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες .
- Λαδι, ξύδι ,αλάτι χοντρό,
- μαιντανό ψιλοκομμένο ,
- 1 καυτερή πιπερίτσα.
Οδηγίες
- Καθαριζουμε τον γαύρο και τον πλένουμε.Αφαιρούμε το κόκκαλο προσεχτικά.
- Βαζουμε τον γαύρο σ'ενα πυρέξ με λίγο χοντρό αλάτι για 3 ώρες.
- Τον ξεπλ'ενουμε και τον βαζουμε στο πυρέξ σε στρώσεις.
- Ενδιάμεσα βάζουμε ξύδι πιπεριες σκόρδο,μαιντανο.
- Καλύπτω με λάδι και τον σκεπάζω καλά.Μετά 2 μέρες είναι έτοιμος να καταναλωθεί.
Σχόλια
Οτι πρέπει για ουζάκι ο γαύρος σου Τζένη! μπράβο!
Aχ τέλειο! Πές μου όμως ότι δεν ανεβάζει την πίεση απο την αλμυρα. Αν δεν θα το φτιάξω όπως δήποτε.
Τι απίθανο καλοκαιρινό μεζεδάκι είναι αυτό!!!Θυμίζει θάλασσα, ουζάκι, ήλιο και φως. Νάσαι καλά, Τζένη για την όμορφη αυτή συνταγή!
Με αυτόν τον τρόπο φτιαξίματος ξεπλένεται το αλάτι,οπότε λογικά δεν ανεβάζει τόσο την πιεση.Αλλά δεν εγγυωμαι!
Την πίεση θα την ανεβάζει σίγουρα αλλά η νοστιμιά του δεν περιγράφεται!!!!!
Γεια στα χέρια σου Τζένη!!!
Επίσης Τζένη πρέπει να προσθέσω ότι και η φωτογραφία σου είναι πανέμορφη!
Μεζές ξεχωριστός!! Άρωμα και γεύση Ελλάδας!! Μπράβο Τζένη!!