Γαλοπούλα ή κοτόπουλο Stroganoff
- 500 γρ. γαλοπουλα η στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε κυβακια
- χυμο απο λεμόνι ανάλογα πόσο ξυνουτσικο το θελουμε
- 2 αγγουρακια τουρσι
- 250 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 3 κ,σ. ελαιόλαδο
- 1 κ,σ. αλεύρι.
- 150 ml Κρεμα γαλακτος την λαιτ η γάλα εβαπορε
- 2 κ.σ. μουσταρδα
- 1/2 Πιπεριά φλωρινης
- 1 κ. σ. ντομάτα πελτε
- 1 κ,σ. παπρικα
- 1 ποτήρι κρασιού κρασί άσπρο
- 200 μ.λ. ζωμο από κρέας η κότα η νερό
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 πρεζα ζάχαρη
- αρκετο μαϊντανό για γαρνιτουρα
- Κόβουμε το κρέας σε λωρίδες. Βάζουμε σε τηγανι 2 κ,σ. λαδι να ζεσταθει και τηγανιζουμε καλα σιγα σιγα το κρέας να παρει ενα ωραίο χρώμα. Το βγάζουμε από το τηγανι.
- Ρίχνουμε στο τηγανι 1 κ σ λάδι και αφήνουμε να ζεσταθει. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια να πάρουν χρώμα ,και μετα τα μανιτάρια ,όταν πάρουν και αυτά χρώμα( προσθέτουμε τα αγγουρακια αν θελουμε να βάλουμε μεσα ) ,την Πιπεριά ,την παπρικα και τον πελτε ντομάτα, ανακατευουμε λίγο και προσθέτουμε την μουσταρδα. Πασπαλιζουμε επάνω το αλεύρι και αφήνουμε για λίγο να ψηθεί και αυτό ανακατευοντας. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο και ριχνουμε το κρασί, τον ζωμό, την κρέμα γάλακτος και τον χυμο λεμόνι (αν έχουμε βάλει αγγουρακια δεν το βάζουμε το λεμόνι). Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτα.
- Δωκιμαζουμε απο αλατι η αν θελει κι άλλο λεμονακι ,και ρίχνουμε την ζάχαρη, πασπαλιζουμε με τον μαιδανο.
- Σερβιρουμε με ρύζι
Ειναι ετοιμο σε 15 Λεπτα
Το κοτόπουλο δεν θέλει να βράση,γιατί ειναι τιγανιμενο!! Στο τέλος δηλαδή !!
Και λεμονακι θα βάλεις μόνο αν δεν βάλεις μεσα τα αγγουρακια ! Αλλα δωκιμαζεις ποσο λεμόνι ρίχνεις ,εγω δεν βάζω πολυ γιατί ο σύζυγος δεν το τρώει το λεμόνι !!