Frozen yogurt με γεύση φράουλα
- 500 γραμμ. φράουλες ώριμες και γερές,
- 250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό,
- 150 γραμμ. Ζάχαρη, εγώ έβαλα άχνη
- 1 κ.σ. βότκα ή κονιάκ,
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
- Διαλέγουµε κόκκινες και γερές φράουλες, τις πλένουµε πολύ καλά. Αφαιρούµε το κοτσάνι και τις κόβουµε σε κοµµάτια µέσα σε µπολ. Τις πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη και το κονιάκ, τις ανακατεύουµε πολύ καλά. Τις καλύπτουµε µε µεµβράνη και τις αφήνουµε για 30΄ στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια πολτοποιούµε το µείγµα στο µπλέντερ ή το μούλτι προσθέτουµε το γιαούρτι και το λεµόνι. Χτυπάµε το µείγµα στο µπλέντερ να γίνει λείο. Δοκιµάζουµε το µείγµα και αν ξινίζει προσθέτουµε λίγη ζάχαρη.
- Αν έχουµε παγωτοµηχανή, αδειάζουµε το µείγµα στην παγωτοµηχανή και το χτυπάµε παγώνοντάς το.
- Αν δεν έχουµε παγωτοµηχανή, παγώνουµε το µείγµα στην κατάψυξη µέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρά, και τότε το χτυπάµε µε µίξερ χειρός να αφρατέψει καλά. Ξαναπαγώνουµε και επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουµε το frozen yogurt να είναι πιο αφράτο.
- Μετά το τελευταίο χτύπημα του παγωτού το έβαλα σε ατομικές φόρμες και το άφησα να παγώσει 5 ώρες. Το σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας ή σοκολάτας ή τρούφα ή τριμμένο μπισκότο.
Αν θέλουµε πιο λεία υφή µπορούµε να σουρώσουµε το µείγµα σε ψιλή σήτα. Εγώ το άφησα όπως ήταν να "φαίνεται" η φράουλα. Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Παγωτό φράουλα σε παγωτομηχανή
Αργότερα θα το φτιάξουμε και με κεράσια ή βύσσινο!!