Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...


Φοκάτσια με ντοματίνια

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 14 Απρίλιος 2013
none
Περιγραφή

Αφράτη ζύμη, νόστιμα υλικά, καλοκαιρινό ψωμάκι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

Για τη ζύμη:

  •    3 1/2 φλ. αλεύρι
  •    1 φακελάκι μαγιά,
  •    2 κ.γ. αλάτι,
  •    1 1/4 φλ. ζεστό νερό (μπορείτε να αντικαταστήσετε το 1/4 φλ.με γάλα),
  •    1 κ. λάδι.

Για την επιφάνεια:

  •    1/4 φλ. λάδι,
  •    φρέσκο δενδρολίβανο ή 1 κουτ.αποξηραμένο,
  •    ψιλοκομμένο σκόρδο,
  •    ντοματίνια κομμένα στη μέση,
  •    λίγες ελιές κομμένες,
  •    αλάτι.
Οδηγίες
  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της φοκάτσια σε εύπλαστη μαλακή ζύμη.
  2. Την λαδώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
  3. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή το καλύπτουμε με λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη μας .Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί 39 λεπτά.
  4. Σε μπολάκι ενώνουμε το λάδι,σκόρδο και δενδρολίβανο.
  5. Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
  6. Πατάμε τη ζύμη μας με τα δάχτυλα ή με ένα κουταλάκι κάνοντας λακουβίτσες.
  7. Με κουτάλι ή πινέλο ρίχνουμε το μείγμα λάδι-σκόρδου στη φοκάτσια,απάνω πιέζουμε απαλά τα κομμένα ντοματίνια μας και τις ελιές.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 20 λεπτά να ροδίσει.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τις ελιές της πρόσθεσα εγώ, δεν τις έχει η αρχική συνταγή. Πιστεύω πως θα ήταν πολύ ωραία στη γεύση η φοκάτσια αν στην ζύμη έμπαινε το δενδρολίβανο, έβαλα λίγη ρίγανη!

Η συνταγή εδώ

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή