Εύκολη τάρτα με βερίκοκα
- 1 φύλλο σφολιάτας,
- λίγο βιτάμ για την ταρτιέρα.
- Γέμιση:
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι,
- 1 αυγό,
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι,
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη,
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι,
- 500 γραμμάρια βερίκοκα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε φέτες.
- Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα ή το ταψί μας ,τοποθετούμε την σφολιάτα πιέζοντας καλά και στο πλάι,κόβουμε όσο φύλλο περισσεύει. Τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι το φύλλο.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι, αυγό,μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και 1 κουταλιά αλεύρι καλά να γίνει μια πηχτή κρέμα.
- Βάζουμε τα βερίκοκα κυκλικά απάνω στην σφολιάτα ,καλύπτοντας την ,περιχύνουμε με το μείγμα-κρέμα να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40-45 λεπτά.
Σερβίρουμε την τάρτα μας με παγωτό ή απλά με μέλι ! Αν τα φρούτα μας είναι άγουρα και ξινούτσικα θα προσθέσουμε κι άλλο μέλι στην γέμιση. Μπορούμε να την φτιάξουμε και με κομπόστα βερίκοκο όταν δεν υπάρχουν τα φρέσκα,