Εργολάβοι
- 250 γραμμάρια άχνη,
- 250 γραμμάρια καθαρισμένα αμύγδαλα.
- και άλλα 25-30 ολόκληρα αμύγδαλα.
- 3 ασπράδια αυγών
- .Άρωμα από λικέρ βερύκοκου.
- Ψήνουμε ελαφρά τα αμύγδαλα να στεγνώσουν. Κρατάμε τα ολόκληρα και αλέθουμε τα υπόλοιπα στο μούλτι. Ανακατεύουμε τα τριμμένα αμύγδαλα με την άχνη.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή και προσθέτουμε, ανακατεύοντας ελαφρά με κουτάλι ,το μείγμα αμυγδάλων και άχνης. Προσθέτουμε και το λικέρ.
- Με το κορνέ η μικρό κουτάλι βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένα ταψιά κομμάτια μείγματος αρκετά μακριά το ένα από το άλλο γιατί απλώνουν.
- Τα ψήνουμε λίγη ώρα σε 170 βαθμούς ,προσέχοντας να μην ξεραθούν.
- Αν θέλουμε τα ενώνουμε 2-2 με κάποια κρέμα η πραλίνα.
Πριν το φούρνισμα μπήγουμε επάνω από ένα αμύγδαλο!