Επιδόρπιο με κρέμα και μπεζεδάκια
- ¼ του λιτρου γάλα
- 1 φασολι βανίλια
- 4 κρόκοι αυγών
- 80 γρ ζάχαρη
- 25 γρ αλεύρι
- 2 μεγάλα ξινά μήλα (Granny Smith, για παράδειγμα)
- 4 μεγάλα σαν την παλαμη μας μπεζέδες η 200 γρ μπεζεδακια
- 100 γραμμάρια αμύγδαλα φιλε
- ¼ του λιτρου κρέμα γάλακτος για την σαντιγί η καπιοα αλλη λαιτ, αλλα να γινει σφιχτη σαντιγι
- Βαζουμε το γάλα με τα σπορακια της βανίλιας και το φασόλι βανίλιας να παρει βράση.
- Χτυπαμε τους Κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατευουμε καλα να ενωθει με το μειγμα. Ριχνουμε το υλικό στο ζεστό γάλα και ανακατευοντας, αφηνουμε να παρει μία βραση. Ανακατέψτε καλά, για να μην καεί.
- Βαζουμε την κρεμα σε μια λεκανη και απο πανω μια μεμβρανη και αφηνουμε να κρυωσει. Ποτε ποτε ανακατευουμε λιγο, βγαζουμε το φασόλι της βανιλιας.
- Εν τω μεταξύ, καθαριζουμε τα μήλα και τα τριβουμε στον τριφτη απο το χονδρο μερος. Κόβουμε την μαρέγκα σε μεγάλα κομμάτια. Καβουρντιζουμε σε τηγάνι τα αμύγδαλα και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη να παρουν ενα χρωμα ανοικτό καφέ.
- Ριχνουμε τα μήλα στην κρεμα ,ανακατεύουμε να ενωθουν. Στη συνέχεια κρέμα σαντιγί και τα κομμενα μπεζεδακια. Ανακατεύουμε απλα να ενωθουν. Πασπαλίζουμε με τα ψημένα αμύγδαλα. Σερβιρουμε αμεσως.
Αν το αφησουμε για ωρες στο ψυγειο ετσι ετοιμο, λιωνουν τα κομματια απο τα μπεζεδάκια και δεν ειναι αφρατο, γινεται λιγο νερουλο.