Εκμέκ.......εύκολο
-
400 γρ. καταίφι
-
3 ποτήρια ζάχαρη
-
2 ποτήρια νερό
-
φλούδα λεμονιού για το σιρόπι
-
5 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής
-
το ανάλογο γάλα που γράφει στα φακελάκια
-
λίγο ξύσμα λεμονιού.
-
Σαντιγύ 1 κουτί μόρφατ τενεκεδάκι
-
μισό κουτί γάλα ζαχαρούχο
-
καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
-
Βάζουμε το καταίφι σε πυρέξ μεσαίου μεγέθους αφού το ξάνουμε για να αφρατέψει Ρίχνουμε εδώ και εκεί βούτυρο και το ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.
-
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε στο καταίφι όταν ψηθεί.
-
Αφού κρυώσει (το βάζω για λίγο στο ψυγείο) βάζουμε την κρέμα στιγμής μετά την χτυπημένη σαντιγί και τα αμύγδαλα
Παρόμοια συνταγή: Φρυγανιά ζακυνθινή