Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3572-mpriamthgani.jpg
Μπριάμ στο τηγάνι



Δροσερό ζελέ με άρωμα Πορτοκάλι

recipe image
Προστέθηκε απόannaki, Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή
'Ενα δροσερό επιδόρπιο μετά από ένα καλό γεύμα !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6-8 άτομα
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • χυμός από 10 πορτοκάλια
  • 150 γρ. ζάχαρη (αν είναι πολύ γλύκα τα πορτοκάλια, βάζουμε λιγότερη)
  • 2 φακελάκια ζελατίνα
  • 2 κ.σ. κουαντρώ
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το ξύσμα και το χυμό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα
  2. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται (ο χυμός να είναι 1 λίτρο) και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πάρουν βράση, ανακατεύοντάς τα συνεχώς  μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Μουλιάζουμε  σε μπωλ την ζελατίνα σε 4 κ.σ. νερό και το τοποθετούμε πάνω σε νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) για να διαλυθεί.
  4. Αφήνουμε 5 λεπτά για να "φουσκώσει".
  5. Ανακατεύουμε την ζελατίνα στον χυμό πορτοκαλιών και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει επί 10 λεπτά.
  6. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το κουαντρώ.
  7. Σουρώνουμε το μείγμα με ψιλή σίτα μέσα σε φόρμα για ζελέ.
  8. Μόλις κρυώσει, βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να πήξει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο χυμός να μην είναι παραπάνω από 1 λίτρο γιατί δεν θα πήξει, θα πρέπει να βάλουμε κι άλλη ζελατίνα.

Οι φωτογραφίες από την Hlianna, που έφτιαξε  και φωτογράφησε τη συνταγή.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Θα ήθελα να σχολιάσω το πόσο υγειινή είναι αυτή η συνταγή και το ότι δεν έχει καμιά σχέση με τις έτοιμες του εμπορίου με τα δεκάδες συντηριτικά. Πολύ καλή συνταγή!!! Γίνεται και με το χυμό και άλλων φρούτων; στην ίδια αναλογία;
Σχόλιο από annaki , Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2009
Hlianna, η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω δοκιμάσει με άλλα φρούτα. Πιστεύω πως γίνεται ακριβώς το ίδιο.
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία, δροσερή κι εύκολη συνταγή Annaki! Ένα αρωματικό επιδόρπιο για όλες τις εποχές!!
Σχόλιο από marianta , Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Mπράβο Annaki για τη συνταγή του ζελέ! Φαντάζομαι ότι το ίδιο εύγευστο θα γίνεται και με μανταρίνι.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2009
Εύκολο, δροσερό,ευωδιαστό, υγειινό και γρήγορο. Έβρασα τη μισή ποσότητα του πορτοκαλιού και την υπόλοιπη την έβαλα άβραστη για να μη χαθούν οι βιταμίνες. Την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσω λιγότερο ξύσμα πορτοκαλιού, γιατί νομίζω ότι έπεσε πολύ , θα βάλω ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
Μεταφορά στην κορυφή