Ένα ωραίο βραστό μοσχαρίσιο με λαχανικά
- 1300 γραμμάρια κρέας μοσχαράκι λαιμό κομμένο μεριδούλες μέτριες.
- 1/2 φλιτζάνι λάδι,
- 2 κρεμμύδια στο μούλτι.
- 4 πατάτες κομμένες μέτριους κύβους.
- 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες κομματάκια.
- 2 καρότα κομμένα κομματάκια.
- Σέλινο μια μικρή ρίζα με τα κλαδάκια της και κομμένα όλα κομματάκια.
- 1 δαφνόφυλλο
- μαϊντανό μισό ματσάκι ψιλοκομμένο.
- 1 πιπεριά κόκκινη ,
- 1 πράσινη κομμένες καρέ.
- Αλάτι ,πιπέρι,
- 1 χούφτα ρύζι,
- ζεστό νερό
- Αφήνουμε το κρέας να πάρει θερμοκρασία δωματίου,το πλένουμε και το σκουπίζουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας λίγο-λίγο να πιάσει κρούστα.
- Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε λίγο,προσθέτουμε το κρέας, το δαφνόφυλλο και ζεστό νερό και αφήνομε να βράσει σε΄μέτρια θερμοκρασία το κρέας μας περίπου μια ώρα.
- Όταν πάρει να μαλακώσει προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,και αφήνουμε να συνεχιστεί το βράσιμο πάλι σε μέτρια φωτιά.
- Προς το τέλος προσθέτουμε το ρύζι.Αποτελειώνουμε το βράσιμο προσθέτοντας ζεστό νερό όποτε χρειάζεται!
- Σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι.