Άρτος για νηστίσιμη αρτοκλασία

Αυτή τη συνταγή άρτου τη φτιάχνουμε, όταν η γιορτή που θα την προσφέρουμε ,συμπίπτει με περιόδους νηστείας.
1 1/2 κιλού αλεύρι
1 ½ φακελακι ξηρη μαγια
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
300 γρ. ζάχαρη
1/2 νεροπότηρο λάδι
1/2 κ.γ. αλάτι
ζεστό νερό
1 κ.γ. τριμένο μαχλέπι
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1-2 κ.σ. γλυκάνισο
1 κ.γ. κανέλα
Βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι .
Βράζουμε για 5 λεπτα όλα τα μυρωδικα, τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό
.Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο. ,ρίχνουμε το χλιαρο μυρωδατο νερό με όλα τα υπολοιπα υλικα
Ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ανέβει η ζύμη.
.Οταν ανέβει η ζύμη, πλάθουμε σε καρβελάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ή ταψιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστούν και πάλι.
Όταν κρυώσουν τελείως, μπορούμε να τους ψεκάσουμε με ροδόνερο και να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη .
Ψήνουμε στους 200 β.
Εγώ έχω βολευτεί με την βιολογική ξηρή μαγιά. Αν εσείς θέλετε να χρησιμοποιήστε τη νωπή ,αντικαταστήστε τη ξηρή με 60 γρμ νωπής μαγιάς.