Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...


Άνοιγμα φύλλου

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας παραδοσιακός τρόπος, να ανοίξετε πολλά φύλλα με μια κίνηση .

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες

 

 

  • 500 γρ αλεύρι περίπου .Χρησιμοποιώ κίτρινο αλεύρι .
  • 1 κ.σ. .ρακί ;ή ούζο ή ξίδι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • Περίπου μισή κούπα νερό , αλλά βλέπετε ανάλογα.

 

 

 

Οδηγίες

Ανακατεύω  τα υλικά με το γνωστό τρόπο. Χωρίζω τη ζύμη σε 2 μπάλες και τα αφήνω  σκεπασμένα με  πετσέτα .Όσο πιο πολύ τόσο καλύτερα .

Ανοίγω τη μια μπάλα σε χοντρό φύλλο και αλείφω με  ελαιόλαδο.

Σχεδιάζω δύο  κύκλους με ίδιο κέντρο  και μετά οκτώ ακτίνες.

Κόβω  γύρω γύρω  τον μεγαλύτερο κύκλο καθώς και τις ακτίνες. Δεν κόβω την περίμετρο του μικρού κύκλου

Παίρνω τα 8 εξωτερικά κομμάτια  και τα ακουμπάω στο μικρό κύκλο.

Στη συνέχεια γυρίζω προς τα μέσα τα 8 κομμάτια του δεύτερου κύκλου.

Βάζω τη μπάλα σε πιάτο,σκεπάζω με σελοφάν και στο ψυγείο.
Επαναλαμβάνω το ίδιο για τη δεύτερη μπάλα.  Αλευρώνω καλά κάθε μπάλα και ανοίγω ένα παχουλό φύλλο .

Λίγα μυστικά ακόμα

Xoρτόπιτα φτιαγμένη με αυτό το φύλλο.

Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009
Περάστε το φύλλο με λίγο λάδι, οταν το ανοίξετε κι οταν ειναι έτοιμη η πιτα σας για ψήσιμο ,περάστε την παλι με λίγο λαδι πάλι.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο!!!Πολύ ωραίο φύλλο!!Ευχαριστούμε που μάς το έδειξες. Δε μου λες όμως, το λάδι που θα χρειαστούμε για να αλείψουμε τα φύλλα είναι οι 2 κουταλιές ή αυτό θα μπει στη ζύμη. Για το άλειμμα του φύλλου πόσο θα χρειαστούμε; Και μια ακόμα απορία μου, ανάμεσα στο φύλλα που στηβάζουμε βάζουμε επιπλέον λάδι;
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009
Οι δυο κουταλιές λάδι που λεω ειναι για την ζύμη .
Οχι Ηλιαννα εκεί που στοιβάζουμε δεν θα βάλουμε λάδι, διότι ηδη έχουμε αλείψει το φύλλο .Μια κουταλιά σούπας υπολόγισε ακομα για το άλειμμα καθε φύλλου .
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Πέμπτη, 18 Ιούνιος 2009
Ναι Δαφνη ,το καλό είναι οτι με δυο τρεις φορές να περάσεις τον πλάστη επάνω σε ενα φύλλο ,εχεις 17 φύλλα .Οσες οι ακτίνες συν ο κύκλος ο μικρός .
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραίο φύλλο Ντίνα!! Νόστιμο και τραγανό!
Μεταφορά στην κορυφή