Άνοιγμα φύλλου
- 500 γρ αλεύρι περίπου .Χρησιμοποιώ κίτρινο αλεύρι .
- 1 κ.σ. .ρακί ;ή ούζο ή ξίδι
- 2 κ.σ. λάδι
- Περίπου μισή κούπα νερό , αλλά βλέπετε ανάλογα.
Ανακατεύω τα υλικά με το γνωστό τρόπο. Χωρίζω τη ζύμη σε 2 μπάλες και τα αφήνω σκεπασμένα με πετσέτα .Όσο πιο πολύ τόσο καλύτερα .
Ανοίγω τη μια μπάλα σε χοντρό φύλλο και αλείφω με ελαιόλαδο.
Σχεδιάζω δύο κύκλους με ίδιο κέντρο και μετά οκτώ ακτίνες.
Κόβω γύρω γύρω τον μεγαλύτερο κύκλο καθώς και τις ακτίνες. Δεν κόβω την περίμετρο του μικρού κύκλου
Παίρνω τα 8 εξωτερικά κομμάτια και τα ακουμπάω στο μικρό κύκλο.
Στη συνέχεια γυρίζω προς τα μέσα τα 8 κομμάτια του δεύτερου κύκλου.
Βάζω τη μπάλα σε πιάτο,σκεπάζω με σελοφάν και στο ψυγείο.
Επαναλαμβάνω το ίδιο για τη δεύτερη μπάλα. Αλευρώνω καλά κάθε μπάλα και ανοίγω ένα παχουλό φύλλο .
Xoρτόπιτα φτιαγμένη με αυτό το φύλλο.
Οχι Ηλιαννα εκεί που στοιβάζουμε δεν θα βάλουμε λάδι, διότι ηδη έχουμε αλείψει το φύλλο .Μια κουταλιά σούπας υπολόγισε ακομα για το άλειμμα καθε φύλλου .