Βραζιλιάνικο ψητό
- 1 κιλό χοιρινό η γαλοπούλα
- 1 κουτί μετριο μανιτάρια Κομμένα
- 150 μλ κρέμα γάλακτος λαιτ
- 6 φέτες τυρί Emmentaler
- Βραζιλιανικο μπαχαρικό
- 125 γρ νερό
- 1 κ.σ. κόρν φλαουερ ( προαιρετικά )
- Απο το βράδυ πασπαλιζουμε με το βραζιλιανικο μπαχαρικό το κρέας καλα. Το βάζουμε στο ψυγείο για όλη την νύχτα
- Σε τηγάνι βάζουμε 2 κ σ λάδι και τηγανίζουμε το κρέας να πάρει χρώματα απο όλες τις πλευρές.
- Βάζουμε το κρέας σε πυρεξ, ρίχνουμε το νεράκι απο τα μανιτάρια και τα 125 γρ νερό. Το βάζουμε σε ζεστό φούρνο στους 175 - 200 βαθμούς για 1 και1/2 ώρα να ψηθει.
- Βγάζουμε απο το φούρνο και ρίχνουμε τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος. Δοκιμάζουμε απο αλάτι και πιπέρι και αν χρειάστει ρίχνουμε απο το μπαχαρικό μας
- Αν θελουμε ανακατευουμε 1 κ σ κόρν φλαουερ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στην σάλτσα για να δέσει.
- Βάζουμε επάνω στο κρέας τις φέτες τυρι και ψη νουμε στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά να λιωσει το τυρί.
- Σερβιρουμε με πατάτες τηγανητές, η πατάτες ογκρατεν.
Για το βραζιλιάνικο μπαχαρικό.
- 3 κ σ κρεμμύδι σκόνη
- 3 κς σκόρδο σκόνη
- 1 .1/2 κς αλάτι χονδρο θάλασσινό
- 1 .1/2 Κς πιπέρι άσπρο χοντροκοπανισμενο
- 1 .1/2 κς πιπέρι μαύρο χοντροκοπανισμενο
Τα βάζουμε όλα σε ένα βαζακι και τα έχουμε για τα ψητά μας η τα ψάρια μας
Η συνταγή από Chefkoch.de
είναι σε σακουλάκι
Θα σας βάλω και το δικό μου που έχω φτιάξει
3 κς σκόρδο σκόνη Granulat
1 .1/2 κς αλάτι χονδροειδή θάλασσινό
1 .1/2 Κς πιπέρι άσπρο χοντροκοπανισμενο
1 .1/2 κς πιπέρι μαύρο χοντροκοπανισμενο
Τα βάζουμε όλα σε ένα βαζακι και τα έχουμε για τα ψητά μας η τα ψάρια μας