Βούτυρο Σπιτικό
- 400 γρ κρεμα γαλακτος με 30% λιπαρά
- λιγο αλατι ,αν το θελουμε αλατισμενο
- Χτυπατε το βούτυρο για 15 λεπτα περιπου.
- Αυτο τωρα αρχιζει και χωριζεται απο το νερο του.
- Στραγγιζουμε το πρωτο νερο και συνεχιζουμε παλι το χτυπημα, ξαναστραγγιζουμε το νερο και εχουμε το βουτυρο καθαροτατο.
- Μπορούμε να το αλατίσουμε μετα το 2ο στράγγισμα.
- Μπορειτε, επισης, να ριξετε μεσα αλατι, 1 σκ. Σκορδο λιωμενη, λιγο μαιδανο ψιλοκομμένο και αυτο το βουτυρο και εχουμε ένα βουτυρο μυρωδατο.
- Το βαζουμε στο ψυγειο η στην καταψυξη για να εχουμε,να το βαλουμε επανω σε ψητο κρεας και σε φρεσκο ψωμι .
Αν σας κοπεί η κρέμα γάλακτος στο χτύπημα και δεν έχετε βάλει ακόμη μέσα ζάχαρη, μην την πετάτε, εξακολουθήστε να την χτυπάτε με το μίξερ, ώσπου να γίνει βουτυρο.
Μπράβο Μπιάνκα!!!!!!