Βάφλες πολύ τραγανές
- 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή 200 γρ Λαδι
- 3 αυγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια νερό ανθρακούχο - σόδα υγρή
- 1-2 Βανιλιες
- Ξυσμα λεμονιού
- Χωρίστε τα αυγά, χτυπαμε τα ασπραδια με μια τσιμπια αλατι να γινει μαρέγκα και βαζουμε στο ψυγείο.
- Σε λεκάνη του μιξερ χτυπάτε Καλα το βούτυρο που ειναι σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και βανιλια περιπου 5 -7 λεπτα. Ριχνουμε και τους κρόκους έναν έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέστε τη βανίλια ή άλλες γεύσεις οπως θέλετε εσείς
- Προσθετουμε το αλεύρι και το νερό η σόδα σε τρείς δόσεις
- Τελευταία προσθετουμε την μαρέγκα και ανακατεουμε απαλα να ενωθούν τα υλικά.
- Βαζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη για περίπου 30 λεπτά.
- ψήνουμε τις βάφλες για 3 λεπτα ανάλογα τι πάχος τις θελουμε.