Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Αυγό Έκπληξη

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 31 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα φρουτένιο Πασχαλινό αυγό !

Συστατικά

Παντεσπάνι

  • 5 κρόκους
  • 5 ασπράδια
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 5 κ,σ. νερό καυτό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα ή καρύδια
  • 50 γρ. αλεύρι

Γέμιση

  • 1 βάζο με διάφορα φρούτα ή μια σακουλίτσα κατεψυγμένα  κεράσια, κίουι, βατόμουρα, (ίσως να έχει το Λιντλ, αν όχι βάλτε ότι έχετε)
  • 40 γρ. κορν φλάουρ η 40 γρ ανθος αραβοσιτου βανιλια
  • 5 κ.,σ αμαρετο

Κρέμα

  • 400 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια ή Μασκαρπόνε
  • 100 γρ. λικέρ  της αρεσκείας σας
  • λίγη ζάχαρη
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • φρούτα για το ντεκόρ
Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια με  το αλάτι και 50 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα και την βάζουμε στο ψυγείο
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί φούρνου και ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  3. Χτυπάμε τους κρόκους με το νερό και 100 γρ. σιγά- σιγά την ζάχαρη, έως να γίνει μια κρέμα
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αμύγδαλα, το προσθέτουμε στους κρόκους και ανακατεύουμε ελαφρά
  5. Προσθέτουμε την μαρέγκα, ανακατεύουμε προσεκτικά και ελαφρά
  6. Βάζουμε το μίγμα στο ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά
  7. Αμέσως βγάζουμε προσεκτικά την λαδόκολλα
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και την μοιράζουμε σε δυο μέρη
  9. Τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο και κόβουμε σε ένα σχέδιο αυγού
  10. Βάζουμε τα φρούτα σε μια κατσαρόλα με το κορν φλάουρ και αφήνουμε να πάρουν βράση
  11. Αφήνουμε να κρυώσουν και  απλώνουμε σε μια από τις βάσεις και το βάζουμε στο ψυγείο
  12. Κάνουμε την κρέμα
  13. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την κρατάμε στο ψυγείο
  14. Βάζουμε την ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό να μαλακώσει
  15. Ανακατεύουμε το τυρί με το λικέρ και ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, τόση όση χρειάζεται για να είναι της αρεσκείας μας
  16. Ζεσταίνουμε την ζελατίνη και ρίχνουμε λίγη στο τυρί
  17. Προσθέτουμε την μισή σαντιγί,  κρατάμε λίγη για το ντεκόρ και ρίχνουμε όλη την ζελατίνη ανακατεύοντας καλά
  18. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαντιγί, ανακατεύουμε λίγο και ελαφρά
  19. Βάζουμε την μισή κρέμα επάνω στα φρούτα, σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι παντεσπάνι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα
  20. Την βάζουμε στο ψυγείο και στολίζουμε με τα φρούτα και με την κρέμα σαντιγί

Λίγα μυστικά ακόμα

ΤΙΠ
Αν θέλετε κάνετε την κρέμα με κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 04 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη, πασχαλινή τούρτα!!!
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 04 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μπραβο Μπιανκα μας αξια,αξια!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 04 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια τούρτα! Εντυπωσιακή, εορταστική, δροσερή και πεντανόστιμη! Και του χρόνου!!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 17 Απρίλιος 2011
ναι ειναι Μαργκο μου και πολυ ευκολο
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 04 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλειο το αυγό!ωραία πρόταση Μπιάνκα!!!
Μπράβο!
Μεταφορά στην κορυφή