Αυγά με ζαμπόν και τυρί σε ατομικές φόρμες
- 4 αυγά,
- 125 γρ. χοντρές φέτες ζαμπόν σε κυβάκια,
- 6 κ.σ. κρέμα γάλακτος,
- 2-3 κ.γλ. ανάλατο βούτυρο μαλακό,
- 25 γρ. τυρί Cheddar ψιλοτριμμένο ή όποιο άλλο τυρί θέλετε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160β.αερόθερμο ή 180β. απλό.
- Χωρίζουμε το ζαμπόν σε 4 βουτυρωμένα φορμάκια, ρίχνουμε απάνω από 1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος σε κάθε ένα.
- Σπάμε ένα αυγό σε κάθε φορμάκι και ρίχνουμε πάλι από 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος πάνω από κάθε αυγό. Πασπαλίζουμε με το τυρί απάνω.
- Βάζουμε τα φορμάκια σε ταψί με αρκετό ζεστό νερό, μέχρι τη μέση στο ύψος τους , και ψήνουμε για 10'-15' ανάλογα με το πόσο καλά ψημένα θέλουμε τα αυγά μας.
- Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας.
Εγώ τα έψησα 15' με αέρα, γίνονται πολύ νόστιμα με αυτό τον τρόπο τα αυγά!
Αλέκα σε ατομικά πυρεξάκια {για ωραία εμφάνιση} και συνοδεία λαχανικών είναι ό,τι πρέπει για μικρούς και μεγάλους!!