Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1951-taramosalataasprh11.jpg
΄Ασπρη ταραμοσαλάτα



Αχλάδια με σάλτσα σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα επιδόρπιο με ιδιαίτερα λεπτή γεύση!

Συστατικά
  • 8 αχλάδια καθαρισμένα από το φλούδι και την καρδιά. Κρατάμε προσεχτικά επάνω το κοτσάνι τους.
  • 2,5 κούπες νερό.
  • 1,5 κούπα κρασί άσπρο.
  • 1 ξύλο κανέλας.
  • 5-6 γαρύφαλλα.
  • 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα.,
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
  • 1 κουταλιά της σούπας ρούμι.
  • Χυμό 1.5 λεμονιού.
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλα .
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε προσεχτικά τα αχλάδια, από το φλούδι και την καρδιά τους. Τα βάζουμε σε μπολ με νερό και τον χυμό των λεμονιών.
  2. Βάζουμε στην φωτιά τα 2,5 ποτήρια νερό με την ζάχαρη και τα μυρωδικά .Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε και το κρασί ,σε λίγο και τα αχλάδια. Τα βράζουμε προσεχτικά σε λίγη ώρα προσέχοντας να μην μαλακώσουν. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα κρυώνουμε.
  3. Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα και βάζουμε μέσα τα κομμάτια της σοκολάτας,ανακατεύουμε να λυώσουν και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές από το σιρόπι που βράσαμε τα αχλάδια.
  4. Στην συνέχεια και αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε και το ρούμι.
  5. Βάζουμε σε βαθύ πιάτο τα αχλάδια περιχύνουμε με τη σάλτσα της σοκολάτας και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα ξεφλουδισμένα ,ροδισμένα και χοντροκοπανισμένα!
Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν βγάλουμε την καρδιά του αχλαδιού με την ανάποδη μιας βελόνας του πλεξίματος βγάζουμε τα τυχόν υπολείμματα από τα κουκούτσια που είναι μέσα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 26 Δεκέμβριος 2012
Πόση είναι η ζάχαρη Ειρήνη;
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 26 Δεκέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμο γλυκό. Πρόσθεσα μια κούπα ζάχαρη στο σιρόπι.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 26 Δεκέμβριος 2012
Μια κούπα είναι η ζάχαρη ,καλά μάντεψες Ηλιάννα! Σάρεσε η συνταγή;
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 27 Δεκέμβριος 2012
Ναι, ήδη έχω σχολιάσει, Ειρήνη! και έχω βαθμολογήσει κιόλας :)
Μεταφορά στην κορυφή