Αστεροκουλουράκια με κανέλα
- 3 Ασπραδια Αυγου
- 250 γρ Ζαχαρη Αχνη
- 400 γρ Αλεσμενα Αμυγδαλα (εγω εβαλα φουντουκια)
- 2 κ.σ. κανελα
- Λιγο γλυκανισο, με την μύτη του μαχαιριου μετρημενο.
- Και αλεσμενα αμυγδαλα
- Με τα ασπραδια του αυγου κανουμε την μαρεγκα, μετα ριχνουμε και την Αχνη και βγαζουμε 5 κ.σ. στην ακρη σε ενα Μπολ. Συνεχιζουμε με τα μπαχαρικα και στο τελος τα αμυγδαλα.
- Στον παγκο μας ριχνουμε τα αμυγδαλα η φουντουκια. Βαζουμε επανω την ζυμη μας και το απλωνουμε, παντα με λιγο αμυγδαλο. Τα παταμε με το κουπ και τα βαζουμε στο ταψακι μας, στο οποιο εχουμε βαλει λαδοκολα.
- Με ενα κουταλακι βαζουμε επανω στα αστερια την μαρεγκα που κρατησαμε στο Μπολ. Η ζυμη κολλαει πολύ μην σας πειραζει αυτό και το κουπατ να το βουτατε παντα στα αλεσμενα αμυγδαλα και μετα στην ζυμη. Το κουπ να το ξεπλυνετε αναμεσα και να το τινάζετε σε μια πεσετα να φευγουν τα νερα. Αν μείνει νερο επανω οταν βαλετε την Μερεντα επανω στα αστερια οταν μπουν στο φουρνο, θα πετάγεται η μερεντα στο ψησιμο (θα ραγισει).
- Ζεσταίνουμε το φουρνο μας στο 150ο βαθμους, τα ψηνουμε για 10- 12 λεπτα σε αντίσταση (εγω τα αφησα παραπανω) . Δεν χρειάζονται πολλη ωρα, να δοκιμασετε και σεις.