Apple Cinnamon cake
Για τη ζύμη:
•1/2 φλ. βιτάμ,
•2/3 φλ΄ζάχαρη,
•2 αυγά,
•1/2 φλ. γάλα,
•1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες,
•1 1/2 φλ. αλεύρι + 2 κ.γλ. μπέικιν
•Ή 1 1/2 φλ. φαρίνα.
Γέμιση:
•1 μήλο κομμένο σε μικρά κομματάκια,
•1/3 φλ. καστανή ζάχαρη,
•1 κ. γλ. κανέλα.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά, προσθέτουμε τα αυγά ένα, ένα ρίχνουμε και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν ή τη φαρίνα εναλλάξ με το γάλα χτυπώντας σε αφράτο μείγμα.
- Καθαρίζουμε το μήλο,το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ενώνουμε σε μπολ την κανέλα με τη ζάχαρη.
- Λαδώνουμε, αλευρώνουμε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε το μισό μείγμα ζύμης, απάνω τα μισά μήλα και πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα ζάχαρη- κανέλα. Πατάμε ελαφρά με κουταλάκι να μπουν στη ζύμη. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζύμη πάνω από τα μήλα. Πάνω από τη ζύμη ρίχνουμε τα υπόλοιπα μήλα και κανέλα-ζάχαρη, πιέζουμε ελαφρά πάλι να μπουν μες στη ζύμη και με ένα κουταλάκι ανακατεύουμε λίγο την επιφάνεια να καλυφθούν τα μήλα ώστε να μην μας καούν.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο ψήνουμε μισή ώρα.
Πολύ αφράτο, η γέμιση μήλου κανέλας απογειώνει τη γεύση.