Ανοιξιάτικος σολωμός
- 4 αγκινάρες
- 2 φέτες φρέσκο σολομό
- 4 κρεμμυδάκια
- άνηθο
- λάδι
- κρασί ξηρό
- ζωμό λαχανικών
- χυμός από ένα λεμόνι
- 100 γραμ γιαούρτι πλήρες
- αλάτι πιπέρι
- Ποσάρω σε χαμηλή φωτιά τον σολωμό ,αφού τον αλατοπιπερώσω, βρέχοντας τον με κρασί
- Σιγοψηνω προσθέτοντας λίγο ζωμό λαχανικών σταδιακά μέχρι να μαλακώσει
- Σοτάρω τα κρεμμυδάκια σε λάδι και τις αγκινάρες κομμένες σε τέταρτα
- Προσθέτω ζωμό λαχανικών
- Όταν μαλακώσουν, σχεδόν να λειώσουν, ρίχνω λίγο λάδι ακόμα ,το χυμό από λεμόνι , τον άνηθο και το γιαούρτι
- Αφήνω σε σβηστή αλλά ζεστή εστία για 2 λεπτά .
- Σερβίρω τις φέτες του σολωμού και από πάνω τις αγκινάρες .
- Εξίσου νόστιμο γίνεται και με καπνιστό σολωμό
- Θα τυλίξετε τις φέτες σε χωνάκια και μέσα θα βάλετε τις αγκινάρες .
- Χρησιμοποίησα κατεψυγμένες αγκινάρες
- Ζωμό λαχανικών φτιάχνω μόνη μου
- Εαν βάλετε κύβους του εμπορίου προσέχετε την αναλογία του αλατιού