Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ανάποδο κέικ με μαρμελάδα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2016
none
Περιγραφή

Πολύ γευστικό κέικ με όποια μαρμελάδα μας αρέσει!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
10-12 άτομα
  • 2 1/4 φλ. φαρίνα,
  • 1 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη,
  • 3 αυγά,
  • 1 βανίλια,
  • 1/2 φλ. ζάχαρη,
  • 1/2 φλ. μαρμελάδα βερίκοκο,πορτοκάλι Ή όποια σας αρέσει,
  • 3 κ. σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη,
  • 1/2 φλ. αμύγδαλο φιλέ + λίγο για το τέλος,
  • 2 κ.σ. γλυκόζη (εγώ δεν έβαλα).
Οδηγίες
  1. Σε ταψάκι 20άρι ρίχνουμε την μαρμελάδα,τα αμύγδαλα,το λιωμένο βούτυρο και τη γλυκόζη(αν βάλετε).
  2. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά,προσθέτουμε 1-1 τα αυγά ,τη βανίλια και τέλος την φαρίνα.
  3. Ρίχνουμε πάνω από την μαρμελάδα το μείγμα και με την σπάτουλα ή με μαχαιράκι ανακατεύουμε λίγο κάνοντας "νερά".
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 35-40 λεπτά να ροδίσει,δοκιμάζοντας πάντα με μαχαιράκι αν είναι έτοιμο.
  5. Βγάζουμε και ΑΜΕΣΩΣ αναποδογυρίζουμε το κέικ σε πιατέλα που έχουμε βάλει πάνω σε μια κατσαρόλα που βράζει νερό(μεν μαρί) για να λιώσει η μαρμελάδα και τρέξει σε όλο το κ'έικ.
  6. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ και αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Σερβίρουμε αν θέλουμε με μια μπάλα παγωτό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ δεν έβαλα γλυκόζη αλλά πρόσθεσα στα υλικά του κέικ ένα σφηνάκι κονιάκ,έβαλα μαρμελάδα βερίκοκο που μας αρέσει.
Ωραίο θα είναι και με μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα !

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή