Ανάποδο κέικ με ακτινίδια
- 8 ακτινίδια κομμένα σε φέτες,
- 2 κ.σ. λιωμένο βιτάμ,
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη,
- 150 γρ. βιτάμ,
- 250 γρ. άχνη,
- 3 αυγά,
- ξύσμα ενός λεμονιού ή 1 βανίλια,
- 180-200 γρ. φαρίνα,
- 11/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ,
- 100 γρ, τριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια,
- μισή κουβερτούρα λιωμένη.
- Ρίχνουμε το λιωμένο βιτάμ σε φόρμα 23 εκ. πασπαλίζουμε την καστανή ζάχαρη και βάζουμε κυκλικά φέτες ακτινίδια.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την άχνη καλά, ρίχνουμε το ξύσμα ή τη βανίλια, τα αυγά 1-1 ,τα τριμμένα αμύγδαλα και χτυπάμε να ενσωματωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα με το μπέικιν.
- Ρίχνουμε στο ταψάκι μας το μισό μείγμα κέικ, απάνω βάζουμε φέτες ακτινίδιο, ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα προσεκτικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 35 έως 40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και διακοσμούμε το κέικ μας.