Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4080-kantaken.jpg
Μπισκότα Καντά



Ανανάς της Αμαρτίας

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ο ανανάς είναι αγαπημένο φρούτο σε όσους από μας αγαπούν τις γλυκόξινες γεύσεις.
Το συγκεκριμένο γλυκάκι το βάφτισα  έτσι γιατί είναι ιδιαίτερα εύγευστο και δύσκολα μπορεί κάποιος να του αντισταθεί !

Συστατικά
  • 1 μικρή κομπόστα ανανά
  • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής με γεύση βανίλια, ( αν βρείτε και με γεύση ανανά ακόμα καλύτερα)
  • 1 ερμόλ
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 φακελάκι φρουί ζελέ με γεύση ανανά
  • 10 -14 μπισκότα σαβαγιάρ ή κέικ ή παντεσπάνι
Οδηγίες
  1. Ετοιμάζουμε το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
  2. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα, το κέικ ή το παντεσπάνι και τα βάζουμε σε ποτήρια παγωτού.
  3. Τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι της κομπόστας.
  4. Φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής όπως γράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας και όταν κρυώσει αρκετά ανακατεύουμε τη μισή κομπόστα ανανά σε κομματάκια.
  5. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
  6. Χτυπάμε πέντε λεπτά το ερμόλ με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το παγωμένο ζελέ.
  7. Βάζουμε σε κάθε ποτήρι μια ροδέλα ανανά και με κορνέ γεμίζουμε το ποτήρι με τη σαντιγί.
  8. Γαρνίρουμε με κερασάκια και τριμμένα φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Επειδή η συνταγή είναι αυτοσχέδια, τα υλικά εξαρτώνται από την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε.
  • Εγώ με τα υλικά που χρησιμοποίησα έφτιαξα 10 μεγάλα ποτήρια παγωτού.
  • Είναι πολύ δροσερό και ελαφρύ γλυκό και κλείνει ευχάριστα ένα πλούσιο γεύμα.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Απλό, Δροσερό κι Εντυπωσιακό γλύκισμα!
Σχόλιο από marianta , Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009
Το ερμόλ είναι κρέμα που την χτυπάς με ζάχαρη άχνη ή ζαχαρούχο γάλα και γίνεται σαντιγί. Η υφή του είναι σαν τυρί κρέμα.
Μεταφορά στην κορυφή