Αμυγδάλου πάστα
- 2 φλυτζ.τσαγιού αμυγδαλόψυχα
- 2 φλυτζ.τσαγιού άχνη ζάχαρη
- 2 ασπράδια αυγών
- 1 σταγόνα πικραμύγδαλο .
- Τρίβετε την αμυγδαλόψιχα τόσο που να γίνει σκόνη .
- Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα ασπράδια ,αχτύπητα .
- Ρίχνετε το αιθέριο έλαιο και ζυμώνετε καλά , το πλάθετε μια μπάλα
- Το διατηρείτε σε βάζο καλά κλεισμένο στο ψυγείο ,το λιγότερο 4 μέρες.
- Σε αυτό το σημείο η πάστα είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε.
- Αμυγδαλοπαστα μπορείτε να πετύχετε και χωρίς να βάλετε ασπράδια .
- ΄Οταν θέλω να την χρησιμοποιήσω σε σοκολατάκια και οτιδήποτε δεν ψήνετε, την φτιάχνω χωρίς ασπράδια . Με αυτήν φτιάχνω και τα σοκολατάκια τύπου Μότζαρτ .
- Με αυτήν φτιάχνουμε φοντάν, μακαρόν, αμυγδαλωτά, εργολάβους, σοκολατάκια, χρησιμοποιείται για διακοσμήσεις τούρτας κλπ.
- Μπορείτε ακόμα να τη χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.