Αμυγδαλωτά
- 400 γρ. αμυγδαλα σε πουδρα
- 3 ασπραδια
- 220 γρ. κρυσταλλικη ζαχαρη
- 20 αμυγδαλα για το στολισμα
- 1 βανιλια
- 1 κουτ.της σουπας αμαρετο η αρωμα πικραμυγδαλου
- Χτυπαμε τα ασπραδια σε θερμοκρασια δωματιου, προσθετουμε σταδιακα τη ζαχαρη, τη βανιλια, κλεινουμε το μιξερ και με την σπατουλα μας ριχνουμε με προσοχη το αρωμα και τα αμυγδαλα τα οποια εχουμε κανει σαν αλευρι.
- Βαζουμε στο κορνε μας και βγαζουμε πανω σε λαδοκολλα ροζετες, στολιζουμε στο κεντρο ενα αμυγδαλο.
- ψηνουμε σε 180 βαθμους για 15 λεπτα μεχρι να χρυσισουν, οχι πιο πολύ, διοτι ξεραινονται και δεν ειναι μεσα νωπα.
- Τα αποθηκευουμε σε τενεκεδενια κουτια. Βγαινουν 20 κομματια.