Αλμυρά μπισκότα
- 350γρ. αλεύρι
- 7γρ. αλάτι
- 3γρ. μπέικιν
- 125γρ. γάλα
- 1 μεγάλο αβγό ή 2 μικρά
- 45γρ. βούτυρο κρύο
- σουσάμι
- αλάτι
- τριμμένη παρμεζάνα
- Ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν.Προσθέτω το κρύο βούτυρο σε κομματάκια,το γάλα και το αβγό.
- Ζυμώνω και πλάθω μια μπάλα την οποία χωρίζω στα δυο.
- Στη μια ανακατεύω όσο σουσάμι θέλω και στην άλλη,όση παρμεζάνα θέλω.
- Ανοίγω τις μπάλες σε λεπτά φύλλα και βγάζω ό,τι σχεδιάκια θέλω,π.χ. αστεράκια, καρδούλες κτλ.
- Ρίχνω λίγο αλάτι και τα τρυπάω με πηρούνι. Ψήνω στους 200-220 βαθμούς,15-20 λεπτά
Μπορώ να τα κάνω σκέτα ή να βάλω από πάνω μόνο σουσάμι και παρμεζάνα. Επίσης μπορώ το αλάτι από πάνω να το παραλείψω.
και πολυ καλλα για παρτυ εγω δωκημασα και με φετα !!να τα φτιαξετε γιατι χανετε