Αλμυρά κριτσίνια με πάστα ελιάς

Αυτά τα κριτσίνια θα τα λατρέψετε
Είναι τόσο νόστιμα και τόσο εύκολα και κυρίως έτοιμα σε χρόνο dt.
- 1-2 φύλλα σφολιάτα
- έτοιμη ή καλύτερα σπιτική πάστα ελιάς
- Ανοίξτε το κάθε φύλλο σφολιάτας απλώστε στο μισό την πάστα ελιάς.
- Σκεπάστε με το κομμάτι που έχετε αφήσει χωρίς πάστα.
- Κόψτε κάθετες λωρίδες και στρίψτε τις 1-2 φορές.
- Αραδειάστε τα κριτσίνια σε ταψί και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς ,ανάλογα το φούρνο,μέχρι να ροδίσουν.
Αυτά τα κριτσίνια είναι τέλεια συνοδεία παγωμένης μπύρας.
Για σπιτική πάστα ελιάς ,προτείνω την παρακάτω πανεύκολη συνταγή
- 3 κούπες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 3 κουταλιές εκλεκτό ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές μπαλσάμικο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
- Η πάστα μας είναι έτοιμη.
- Η συνταγή για την πάστα ελιάς είναι της κυρίας Βέφας
Η Bianka, έφτιαξε τη συνταγή με παραλλαγή, με πελτέ ντομάτας και τυρί ένταμ τριμμένο.
με πελτε ντοματας,και τριμενο τυρι ενταμ
τα εστριψα και εβαλα απο πανω και λιγο γλυκανισο