Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4706-cats xoirino.jpg .jpg
Χοιρινό με σέλινο



Αλμυρά κριτσίνια με πάστα ελιάς

recipe image
Προστέθηκε απόΑλεξάνδρα, Τρίτη, 21 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αυτά τα κριτσίνια θα τα λατρέψετε

Είναι τόσο νόστιμα και τόσο εύκολα και κυρίως έτοιμα σε χρόνο dt.

Συστατικά
  • 1-2 φύλλα σφολιάτα
Οδηγίες
  1. Ανοίξτε το κάθε φύλλο σφολιάτας απλώστε στο μισό την πάστα ελιάς.
  2. Σκεπάστε με το κομμάτι που έχετε αφήσει χωρίς πάστα.
  3. Κόψτε κάθετες λωρίδες και στρίψτε τις 1-2 φορές.
  4. Αραδειάστε τα κριτσίνια σε ταψί και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς ,ανάλογα το φούρνο,μέχρι να ροδίσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτά τα κριτσίνια είναι τέλεια συνοδεία παγωμένης μπύρας.

Για σπιτική πάστα ελιάς ,προτείνω την παρακάτω πανεύκολη συνταγή

  • 3 κούπες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 3 κουταλιές εκλεκτό ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μπαλσάμικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
  2. Η πάστα μας είναι έτοιμη.
  • Η συνταγή για την πάστα ελιάς είναι της κυρίας Βέφας

Η Bianka, έφτιαξε τη συνταγή με παραλλαγή, με πελτέ ντομάτας και τυρί ένταμ τριμμένο.



Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Τι άλλη γέμιση μπορούμε να βάλουμε στη σφολιάτα, αλήθεια; Μπορούν να μείνουν και να φαγωθούν και την επόμενη μέρα;
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
τα εφτιαξα και εγω προχρες το σαββατο
με πελτε ντοματας,και τριμενο τυρι ενταμ
τα εστριψα και εβαλα απο πανω και λιγο γλυκανισο
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2009
ναι μπορουμε και με ματζιπαν και με μηλα κομποστα γινονται θαυμα
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατα τα κριτσίνια, γρήγορα και πεντανόστιμα!
Σχόλιο από bhsaria58 , Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2009
Για το εύκολο της συνταγής 5 σκούφους!!!!γεμίζονται όπως θέλει κανείς,π.χ.τα παλμιέ της Ηλλιάννας
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2009
Ηλιάννα μου όπως ήδη έχουν πεί και τα κορίτσια και όπως ξέρεις κι εσύ πολύ καλά μπορούμε να φτάξουμε πάρα πολλές παραλλαγες με σφολιάτα.Η συγκεκριμένη μαζί με κανα δυο ακόμα για μένα είναι απο τις καλύτερες.Οταν τα φτιάξεις θα δεις ότι δύσκολα μένουν για την επόμενη μέρα και φυσικά όπως όλα τα σφολιτοειδή, κατα την γνώμη μου, είναι πάντα καλύτερα την πρώτη μέρα.
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 24 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα εχω φτιαξει πολλες-πολλες φορες και δεν προλαβαινω καλα -καλα να δοκιμασω!ΤΕΛΕΙΑ!!!!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 13 Φεβρουάριος 2011
Η φωτογραφία από τη vasiliki ver που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή