Αλμυρά αστέρια
Κέρασμα μπουκιάς στους καλεσμένους μας με το ποτό τους, αστέρια από σφολιάτα με μπρικ.
-
2 φύλλα σφολιάτας
-
1 αυγό χτυπημένο
-
Μισό φλιτζάνι σάουαρ κρημ ή γιαούρτι στραγγιστό με λίγο λεμόνι ανακατεμένο ή τυρί κρέμα
-
1 βαζάκι μπρικ
-
2 κ. σ. σχοινόπρασο ή το πράσινο τρυφερό από φρέσκο κρεμμυδάκι
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C
-
Κόβουμε τη σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια 4χ4 ή 8χ 8 αν τα θέλετε μεγαλύτερα.
-
Στο κάθε τετράγωνο κάνω 4 χαρακιές διαγώνια προς το κέντρο.
-
Παίρνω την κάθε γωνία και τη διπλώνω προς το κέντρο, πατώντας να κολλήσει με λίγο νερό.
-
Έτσι έχω ένα αστέρι με ένα βαθούλωμα στο κέντρο.
-
Αλείφω με χτυπημένο αυγό τα αστέρια μου και τα ψήνω μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν. Αν δε θέλετε να φουσκώσουν πολύ και να γίνουν μικρές μπουκίτσες, τότε βάζετε τα αστέρια στο ψυγείο για κανένα τέταρτο και μετά απευθείας στο φούρνο στους 210ο για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180ο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
-
Όταν κρυώσουν, βάζουμε στο κέντρο την ξινή κρέμα ή ότι θέλετε από αυτά που προτείνω και πάνω εκεί βάζε το μπρικ και το σχοινόπρασο .
-
Σερβίρουμε τους καλεσμένους μας αμέσως μόλις βάλουμε τα υλικά στη σφολιάτα.
-
Κόβω ένα χαρτί 4χ4 ή 8χ8 και το χρησιμοποιώ αν θέλω για πατρόν, όπως δείχνει η 2η φωτογραφία!!
-
Ένας δεύτερος τρόπος είναι να κόψετε αστέρια με κουπ πατ αστεριών, να τα αλείψετε με αυγό και να ακουληθήσετε τον τρόπο ψησίματος που προτείνω.