Ακτινίδιο γλυκό του κουταλιού
- 1 κιλό ακτινίδια, ούτε πολύ σκληρά αλλά ούτε μαλακά.
- 1 κιλό ζάχαρη,
- λίγο αλάτι,
- λίγη βανίλια ,
- ξινό η λίγο χυμό λεμονιού(1 κουταλιά).
- 3/4 φλιτζανιού νερό.
- Καθαρίζουμε τα ακτινίδια .Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό στην φωτιά και ανακατεύουμε.
- Μόλις πάρει βράση βάζουμε μέσα τα ακτινίδια και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.
- Μόλις βράσουν τα ακτινίδια τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε να δέσουμε το σιρόπι.
- Αυτό γίνεται, όταν γίνει το φρούτο ,αλλά το σιρόπι θέλει και άλλο βράσιμο. Στο τέλος σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε μέσα τα ακτινίδια, την βανίλια και το λεμόνι.