Αθερίνα τηγανιτή

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Κυριακή, 30 Σεπτέμβριος 2012
Περιγραφή

Απλό και πολύ αγαπημένο ψαράκι  η μικρή αθερίνα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 κ. αθερίνα,
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι,
  • 2 κ.γλ. ρίγανη,
  • αλάτι, πιπέρι,
  • λάδι για το τηγάνι,
  • λεμόνι για το σερβίρισμα.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε πολύ καλά τις αθερίνες μας και αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,αλατοπίπερο,ρίγανη και ρίχνουμε λίγα λίγα τα ψαράκια μας να τα αλευρώσουμε.
  3. Ρίχνουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά προσέχοντας να μην μας καούν.
  4. Σερβίρουμε με αρκετό χυμό λεμόνι και σαλάτα εποχής.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν είναι η αθερίνα μας μεγάλη μπορούμε να τη φτιάξουμε όπως τις μαρίδες εδώ:

Μαρίδα στο τηγάνι με κρεμμύδια