Ντοματοκεφτέδες μυρωδάτοι

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ευωδιά και γεύση σε μια καλοκαιρινή κυρίως συνταγή. Ένας απίθανος μεζές!!

Συστατικά
  • 1 κιλό ντομάτες κόκκινες σφικτές ή ντοματάκια κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλ/να στο μούλτι
  • Μισό μάτσο δυόσμο ψιλ/νο μόνο τα φύλλα
  • 3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι , Πιπέρι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή περισσότερο
  • 1 κούπα παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • Μισή κούπα φέτα χοντροκομμένη
  • Λάδι για τηγάνι
Οδηγίες

  1. Βάζετε τις ντομάτες στο σουρωτήρι με λίγο αλάτι και  τις αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν, τις πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα πολλά υγρά.
  2. Τις βάζουμε σε μπολ, και  προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά ψιλ/να, τα τυριά, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε στη συνέχεια το αλεύρι σιγά σιγά και βλέπουμε την πυκνότητα του μείγματος. Πρέπει να είναι  ένα πυκτός χυλός, όχι σαν τους γνωστούς κιμαδοκεφτέδες, Προσθέτουμε περισσότερο ή λιγότερο από ότι λέω.
  4. Με τη βοήθεια 2 κουταλιών, παίρνουμε μείγμα που θα είναι σε μακρόστενο σχέδιο και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, ώστε να ροδοκοκκινίσουν. Προς το τέλος  και αφού γυρίσουμε τους κεφτέδες μας ελάττώνουμε λίγο την ένταση της κουζίνας μας για να μην του κάψουμε και να ψηθούν και μέσα. Τους βγάζουμε και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Τους σερβίρω με τη γνωστή σάλτσα γιαουρτιού: γιαούρτι, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, λάδι, ξύσμα λεμονιού. Τα ανακατεύω όλα και  σερβίρω. Με αυτό το ντιπ σερβίρω τους ψευτοκεφτέδες μου όλους.


Λίγα μυστικά ακόμα