Lemon Curd ή κρέμα λεμονιού εύκολη

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 09 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Εγγλέζικη μαρμελάδα

Συστατικά
  • 200 γρ χυμό λεμόνι
  • 180 γρ ζάχαρη       
  • 3 κ.σ άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλιας από αυτή πού βράζουμε  
  • 1 κ,σ γεμάτη Βούτυρο
  • 1 Βανίλια
  • Ξύσμα από 2  λεμόνια
  • 3 Αυγά
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τα αυγά νά αφρατέψουν λίγο
  2. Βράζουμε  τά  5 πρώτα συστατικά σε μια μικρή κατσαρόλα, τραβάμε από τήν φωτιά και κλείνουμε τό μάτι τής κουζίνας
  3. Ρίχνουμε  σιγά σιγά τά αυγά ανακατεύοντας μέ σύρμα καί ξαναβάζουμε τήν κατσαρολίτσα επάνω στό μάτι τής κουζίνας στήν πολύ χαμηλή θερμοκρασία γιά 10 λεπτά όχι να βράσει γιατί μετά θα κόψουν τα αυγά και θα σας χαλάσει !!!
  4. Το ποσό είναι αρκετό για Δύο κανονικά βαζάκια μαρμελάδας.



Λίγα μυστικά ακόμα