Τυρόψωμο εύκολο
- 500 γρ φαρίνα
- 1 1\2 φλιτζάνι τυρί φέτα
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
- 1 κουτάκι μπύρα
- 3 κσ ελαιόλαδο
- 1\2 κγ αλάτι
- σουσάμι
- Σ'ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Προσθέτουμε το λάδι και τη μπύρα και ζυμώνουμε καλά. Τώρα έχουμε δύο επιλογές για να κάνουμε τα ψωμάκια μας.
- 1η επιλογή:Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη,σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί.Μετά κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε μακρόστενο φυλλαράκι.Ρίχνουμε λίγο από τα τυριά,κλείνουμε τη ζύμη και δίνουμε τη μορφή σαλιγκαριού.
- Τοποθετούμε τα ψωμάκι σε ταψί και τα λαδώνουμε με πινέλο.πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
- 2η επιλογή:Μέσα στη ζύμη ρίχνουμε τα τυριά και ζυμώνουμε.Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και πλάθουμε τα ψωμάκια μας.Συνεχίζουμε τη συνταγή όπως και και στην 1η επιλογή.
Αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
Ψωμί με μπύρα