Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1964-xtapodakisouvlaki111.jpg
Χταπόδι σουβλάκι



Τσουρέκια Πασχαλινά

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αγαπημένη συνταγή για 4 αφράτα τσουρέκια!

Συστατικά
  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια.
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 200 γραμμάρια φυτίνη.
  • 4 αυγά και 1 για επάνω.
  • 80-90 γραμμάρια νωπή μαγιά.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • 250 γραμμάρια γάλα φρέσκο.
  • 1 φακκελάκι μαχλέπι κοπανισμένο.
  • 1 φακελάκι κακουλέ κοπανισμένο.
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού.
  • Λίγη βανίλια
  • 2-3 σπυριά μαστίχας κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη.
  • Σουσάμι για επάνω.
  • Αλουμινόχαρτο.Λαδόκολλα .Μεμβράνη τροφίμων.
Οδηγίες
  1. Το φούσκωμα γίνεται σε ζεστό μέρος 1/4 της ώρας για την μαγιά. 2 ώρες περίπου για την ζύμη η έως ότου διπλασιαστεί!  40 -60 λεπτά για τις πλεξίδες η έως ότου διπλασιαστούν.
  2. Σε γάλα χλιαρό προς το ζεστό διαλύουμε την μαγιά και προσθέτουμε 250 γραμμάρια αλεύρι. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη πρώτα και μετά με πετσέτα και στη συνέχεια με κουβέρτα και την αφήνουμε να φουσκώσει(15 λεπτά)
  3. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Σε ζεστή λεκάνη  βάζουμε το αλεύρι τα αυγά με την ζάχαρη,μετά προσθέτουμε τα μυρωδικά ,την φλούδα πορτοκαλιού την φουσκωμένη μαγιά,και ζυμώνουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε την λιωμένη φυτίνη λίγη -λίγη μέχρι να την αποροφήσει τελείως. Σκεπάζουμε με μεμβράνη ,πετσέτα ,κουβέρτα.Βάζουμε  την ζύμη μας κοντά σε ζέστη για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.( περίπου 2 ώρες)
  5. Την ζυμώνουμε ΛΙΓΟ,την χωρίζουμε στα 4 και κάνουμε 4 πλεξίδες.Τις τοποθετούμε στα ταψιά αραιά γιατί θα ξαναφουσκώσουν ( περίπου 1 ώρα)Τις αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγο νερό,και πασπαλίζουμε επάνω σουσάμι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 βαθμούς περίπου 1/2 ώρα!.Στα δεκαπέντε λεπτά βάζουμε λαδόκολλα στις πλεξίδες για να μην αρπάξου

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Όλα τα υλικά και τα σκεύη φροντίζω να είναι σε θερμοκρασία δωματίου,τα βάζω μάλιστα κοντά στο σώμα του καλοριφέρ για να μην μας κρυώσουν την ζύμη.
  • Όταν κρυώσουν καλά τα τσουρέκια τα τυλίγουμε με μεμβράνη. Χρησιμοποιώ λεκάνη μεταλλική και  την έχω κοντά σε ζέστη πριν αρχίσω το ζύμωμα!
Σχόλια
Σχόλιο από bhsaria58 , Κυριακή, 17 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Kαταπληκτική η συνταγούλα σου Ειρήνη,τα έφτιαξα έγιναν καταπληκτικά με τις αναλογίες της συνταγής επ'ακριβώς 105 σκούγφοι απο μένα!!!!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 17 Απρίλιος 2011
Η φωτογραφία από τη Bhsaria58 που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 17 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ εμφανισημο μπραβο !!
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρηνη εκανα τα τσουρεκια σου και μοσχοβολησε ο τοπος ολος,το μονο που εγω εβαλα βουτυρο αγελαδινο φρεσκο και οχι φυτινη,υπεροχη συνταγη με σωστες αναλογιες,εχεις και τα συνχαρητηρια της οικογενειας,με 5 πλεξουδες που ηταν και ευκολα!!!μπραβο για την ωραια συνταγη!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 24 Απρίλιος 2011
Ένα τσουρέκι το έκανα γεμιστό με σοκολάτα ως εξής! άνοιξα φύλλα τα κορδόνια που επρόκειτο να πλέξω κοτσίδα. Έβαλα τριμμένη κουβερτούρα κατα μήκος στην μέση.Εκλεισα καλά τα κορδόνια ,έβαλα από την κάτω πλευρά το ένωμα και έκανα την κοτσίδα κανονικά,και συνέχισα την συνταγή!
Σχόλιο από ageliki , Τετάρτη, 24 Απρίλιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρηνη μου λεω την Κυριακη να φτιαξω τα Τσουρεκια ο με σου!!!!Τι λες να αντι για σουσαμι σε ενα να βαλω Παπαρουνοσπορο? λεω να το κανω και γεμιστο με σοκολατα !!! Ειρηνη μου αν βαλω σε καποιο μαρμελαδα βερυκοκο επανω τι λες? ειδα την ιδεα απο την Μπιανκα βλεπε τσουρεκι Stritzel
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2013
Αγγελική να αυτοσχεδιάσεις όπως θέλεις! Έτσι δημιουργούνται οι νέες συνταγές!
Μεταφορά στην κορυφή