Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

808-kastano111.jpg
Τούρτα Καστανιέτ



Τσουρέκι στη φόρμα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πλούσιο και αφράτο το τσουρέκι μας!

Συστατικά
  • 1 κιλο αλεύρι για τσουρεκια
  • 42 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1|2 λίτρου ζεστό γάλα εως 35 βαθμους περιπου
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • σταφίδες αν θελουμε
  • 1 κρόκο για το άλειμμα
  • φιλε αμυγδαλα
Οδηγίες
  1. Βαζουμε το αλευρι στον κουβα του μιξερ, κανουμε μια λακουβιτσα.  Ανακατεύουμε την μαγιά με 1 κ,σ.  από τη ζαχαρη.  Ριχνουμε την αραιωμενη μαγια μεσα στην λακουβιτσα στο αλευρι, ριχνουμε λιγο απο το γαλα και ανακατευουμε να γινει  ενας χυλος. Το σκεπαζουμε με λιγο αλευρι το αφηνουμε ετσι για 5 λεπτα.
  2. Με ενα πιρουνι χτυπαμε λιγο τα αυγα.  Ριχνουμε μεσα στο ζεστο γαλα το βουτυρο να διαλυθεί και αυτό. Προσθέτουμε τωρα το ζεστό βουτυρογαλο στον κουβα με το αλευρι και την μαγια και ολα τα υλικα εκτος απο τις σταφιδες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στην λεκάνη του μίξερ με τον γάντζο
  3. Τωρα, αν θελουμε, ριχνουμε μεσα τις σταφιδες αλλα οχι αλλο ζυμωμα για να μην λιωσουν οι σταφιδες, απλα μονο με τις παλαμες μας το σπρωχνουμε λιγο για να ενωθουν και αυτές.
  4. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά, εγω το βαζω στον φουρνο μου στους 50 βαθμους σκεπασμενο με μια σακουλα για να μεινει υγρο το ζυμαρι και να μην ξεραθει.
  5. Μετα πασπαλιζω λιγο αλευρι στον παγκο εργασιας και μοιράζω το ζυμαρι σε 3 μέρη.
  6. Ανοιγω 3 κορδονια και κοιταω να ειναι λιγο αλευρωμενα τα στριφογυρναω λιγο, διπλωνω και βαζω ενα ενα διπλα στο αλλο μεσα σε μια 30 ποντους στενομακρη βαθια φορμα ντυμενη με λαδοκολα.
  7. Αλείφω με τον κροκο αυγου και πασπαλιζω με τα αμυγδαλα.  Αφηνω παλι σε ζεστο μερος σκεπασμενο με μια πατσετα για 25 λεπτα να φουσκωσει.
  8. Στο διαστημα αυτό, αναβω τον φουρνο στους 180 βαθμους αν εχτε με αερα στους 160 βαθμους. Το ψήνω περίπου 45΄
  9. Αν δεν έχουμε μεγάλη βαθιά φόρμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 κανονικές φόρμες του κέικ.




Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορουμε να κανουμε και φιγουρες με την ζυμη αυτή, οπως εχω κανει και τα δυο αυτα κοριτσακια.  Χωριζω τη ζυμη στα δυο και κανω ενα ρολο, μετα το χωριζω σε 3 ιδια μερη,
  • Το 1/3 ειναι για τα μαλλια, την πλεξουδα, το κασκολ, τις μανσετες απο τα μανικια, για την γουνα, στο φορεμα και στα χερια και για τα κουμπια βαζω διαφορα φρουτακια κομμενα σαν κουμπια.
  • Τα αλλα 2 κομματια ειναι για το σωμα ,το κεφαλι, τα χερια , μπορουμε να το στολισουμε και με αμυγδαλα.
  • Πριν κόψω με το ψαλιδι το φορεμα και τις μανσετες απο τα μανικια, το αλείφω πρωτα με 1 κροκο αυγου.

 


Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 18 Δεκέμβριος 2011
Οι φιγούρες Μπιάνκα κα τα πλη κτι κες!!!!!!πολύ αφράτο τσουρέκι!!μπράβο!!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011
Βιανκα, πόση ώρα το ψήνεις στη φόρμα;
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011
Ηλιαννα μου κυταξε στο νουμερο 8 γραφω
Στο διαστημα αυτό, αναβω τον φουρνο στους 180 βαθμους αν εχτε με αερα στους 160 βαθμους.
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εγώ ρώτησα πόσο χρόνο το ψήνεις.....:)
Πάντως το έφτιαξα και έγινε πολύ ωραίο. Έβαλα κακουλέ και μαχλέπι αντί για βανίλια και λεμόνι. Την επόμενη φορά θα βάλω μικρότερη δόση για να μου γίνει ακόμα πιο εμφανίσιμο και να το χωρέσει η φόρμα μου! Πάρα πολύ ωραίο σχέδιο!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2011
ααα!!!δεν το προσεξα αυτο !!!!!!
40*45 λεπτα το εψησα!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιο!!! Πολύ εντυπωσιακό!!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2012
Ακόμα μια φορά το έφτιαξα κι έγινε υπέροχο!!! Το σχέδιο βοηθάει να γίνει φουσκωτό και αφράτο. Έβαλα από μισό κουταλάκι κακουλέ και μαχλέπι (όπως τα κλασσικά τσουρέκια) και μερικά σπόρια μαστίχα που χτύπησα στο μούλτι με 1 κουταλιά ζάχαρη. Και αφαίρεσα το λεμόνι, τη βανίλια και τις σταφίδες. Διπλασίασα τη ζάχαρη. Τη ζύμη αυτή τη βάζω σε 2 μακρόστενες φόρμες και είναι μια χαρά. Χτες τη μισή ζύμη την έφτιαξα μικρά μάφιν και τα γέμισα με διάφορα μέσα, αλλά αυτά ψήθηκαν λιγότερο γύρω στα 25 με 30 λεπτά. το μεγάλο τσουρέκι κανονικά. Μπορούμε να το δοκιμάζουμε και με το ξύλινο σουβλάκι να βλέπουμε αν ψήθηκε. Μπράβο για την τεχνική!!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Την έφτιαξα σήμερα Bianka τη συνταγή! Θαυμάσια, πεντανόστιμα τσουρέκια!! Διπλασίασα κι εγώ τη ζάχαρη κι έβαλα μαστίχα και μαχλέπι. Όταν τα ξαναφτιάξω τα κάνω με το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια για να δω κι αυτή την ιδέα που μας προτείνεις. θα μειώσω λίγο και τη θερμοκρασία ψησίματος, ίσως στους 170. θα πειραματιστώ με το φούρνο μου γιατί μου άρπαξαν! Μπράβο για την ωραία συνταγή!!
Μεταφορά στην κορυφή