Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τσουρέκι γεμιστό με μάρσιπαν

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 03 Ιανουάριος 2015
none
Περιγραφή

Ένα τσουρέκι με μια πολύ ωραία τραγανή και φουσκωτή ζύμη  μαγιάς και φλώρας μαζί!

Συστατικά
  • Ζύμη μαγιάς
  •     250 γρ αλευρι για τσουρέκια Type 550
  •     25 γρ ζαχαρη
  •     1 αυγο μέτριο
  •     50 γρ Μαλακο βουτυρο
  •     125 ml χλιαρό γαλα
  •     8 γρ μαγιά η ξηρή
  •     1 τσιμπιά αλατι
  • Ζύμη Φλώρας
  •     100 γρ αλευρι.
  •     25 γρ ζαχαρη
  •     1 βανιλια
  •     1 τσιμπια αλατι
  •     50 γρ βουτυρο
  •     Γλάσο
  •     75 γρ. αχνη
  •     1 1/2 κ. σ. χυμο λεμονι
  •     Γέμιση Μάρσιπαν
  •     200 γρ μαρσιπαν
  •     150 ml γαλα
  •     150 γρ. ζαχαρη
  •     1 βανιλια
  •     250 γρ. αμυγδαλα αλεσμενα
  •     1/2 κ γλ. κανέλα
Οδηγίες
  1. Βαζουμε ολα τα υλικα για την γέμιση σε κατσαρολάκι και αφηνουμε να φτάσει σε βαθμο βρασμού και ανακατεύουμε.    Το παιρνουμε απο την φωτια και αφηνουμε να κρυωσει.
  2. Φτιάχνουμε την ζυμη μαγιας:  Βάζουμε ολα μαζι τα υλικά για την ζύμη μαγιάς στην λεκάνη του μίξερ και κάνουμε μια ζύμη μαλακιά και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά να φουσκώσει .
  3. Βάζουμε τα υλικά για την ζυμη Φλώρα σε μια λεκάνη και το ζυμώνουμε με τα χέρια .    Το κάνουμε ενα μπαλάκι και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο .
  4.  Όταν φουσκώσει η ζύμη της μαγιάς , προσθέτουμε και την ζύμη φλωρας και τα ζυμώνουμε μαζί με τον γάντζο του μιξερ .    Αφήνουμε παλι για 30 λεπτα να φουσκώσει .
  5. Ανοίγουμε ένα φύλλο την ζύμη,    βάζουμε επάνω την κρύα γέμιση, να παει παντού ,και το κάνουμε ρολό.    Το κόβουμε οριζοντίως με ένα μαχαίρι, το διπλώνουμε σε ένα στριφτό τσουρέκι και το κάνουμε στεφάνι.    Το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα,    βάζουμε επάνω το τσουρέκι αλείφουμε με κρόκο αυγού και γάλα ανακατεμένα και αφηνουμε σε ζεστο μέρος για 15 λεπτα. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 -190 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά
  6. Ανακατεύουμε την αχνη με τον χυμο και περιχυνουμε το τσουρεκι !    Καβουρντιζουμε αμυγδαλα φίλε και πασπαλιζουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βαλουμε και ο,τι άλλη γέμιση θελουμε.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή