Τριβελάκι σαλάτα
- 400 γραμμάρια τριβελάκι.
- 100 γραμμάρια βασιλικό πλυμένο και κομμένο.
- 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες.
- 80 γραμμάρια ροκφόρ.
- 50 γραμμάρια μανούρι.
- 2 κουταλιές κουκουνάρι.
- 3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη.
- 5 κουταλιές λάδι.
- 2 κουταλιές ξύδι.
- 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές κονσέρβας κομμένες σε κύβους.
- Αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το τριβελάκι και το σουρώνουμε.Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο,τον βασιλικό ,το μανούρι, το ροκφόρ, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, το λάδι και το ξύδι.
- Τα χτυπάμε καλά,δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Τα προσθέτουμε στα τριβελάκια και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε και τους κύβους των πιπεριών και ανακατεύουμε προσεκτικά .
- Βάζουμε το ζυμαρικό να μείνει 1 με 2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Μια νόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα και συγχρόνως ένα πλήρες κρύο πιάτο!