Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2551-neranzaki.jpg
Νερατζάκι πράσινο



Τάρτες σφολιάτας με πορτοκάλι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ανάλαφρες και πολύ εύκολες ευωδιαστές τάρτες.

Συστατικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας ή 12 σφολιατάκια
  • 1 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι
  • Φετάκια πορτοκαλιού μέρλιν  ή σαγκουίνια

Σαντιγί

  • 1 κούπα φυτική κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
Οδηγίες

  1. Με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φετάκια πορτοκαλιού χωρίς τη μεμβράνη.
  2. Από ολόκληρο φύλλο σφολιάτας κόβουμε με καλούπι ή μικρό πιατάκι σφολιάτες στο μέγεθος που θέλουμε. Μπορούμε επίσης να πάρουμε έτοιμα κομμένα σφολιατάκια.
  3. Τρυπάμε με πιρούνι τη σφολιάτα, αφήνοντας 1 εκ. περιθώριο στην άκρη.
  4. Βάζουμε 1 κ.γλ. μαρμελάδα στο κέντρο και πάνω τοποθετούμε 2-3 φετάκια πορτοκαλιού.
  5. Ψήνουμε στον αέρα στους 200 – 220ο για λίγα λεπτά στη μέση του φούρνου.
  6. Μόλις ψηθούν και ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αλείφουμε με λίγη μαρμελάδα ακόμα.
  7. Χτυπάμε την κρέμα καλά να πήξει και προς το τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη. Όταν η σαντιγί είναι έτοιμη , προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
  8. Όταν κρυώσουν οι τάρτες μας, αν θέλουμε, προσθέτουμε σαντιγί και περιχύνουμε με λίγη αραιωμένη μαρμελάδα τις τάρτες μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί του πορτοκαλιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε: μαρμελάδα φράουλα με φέτες φρέσκιας φράουλας
ή μαρμελάδα ροδάκινο με φέτες λεπτές γινωμένου ροδάκινου.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 28 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικές! Εμφάνιση, γεύση, άρωμα!!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 28 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ευκολο και γρηγορο μπραβοοοοοοοοο
Σχόλιο από Δημητρα , Κυριακή, 28 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τελεια......
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 02 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Και νόστιμες και εμφανίσιμες και μυρωδάτες.
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 02 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θα συμφωνησω με την Δαφνη,Ηλιαννα εκανες παλι το θαυμα σου με απλα υλικα!
Μεταφορά στην κορυφή