Τάρτες σφολιάτας με πορτοκάλι
- 2 φύλλα σφολιάτας ή 12 σφολιατάκια
- 1 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι
- Φετάκια πορτοκαλιού μέρλιν ή σαγκουίνια
Σαντιγί
- 1 κούπα φυτική κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
- Με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φετάκια πορτοκαλιού χωρίς τη μεμβράνη.
- Από ολόκληρο φύλλο σφολιάτας κόβουμε με καλούπι ή μικρό πιατάκι σφολιάτες στο μέγεθος που θέλουμε. Μπορούμε επίσης να πάρουμε έτοιμα κομμένα σφολιατάκια.
- Τρυπάμε με πιρούνι τη σφολιάτα, αφήνοντας 1 εκ. περιθώριο στην άκρη.
- Βάζουμε 1 κ.γλ. μαρμελάδα στο κέντρο και πάνω τοποθετούμε 2-3 φετάκια πορτοκαλιού.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 200 – 220ο για λίγα λεπτά στη μέση του φούρνου.
- Μόλις ψηθούν και ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αλείφουμε με λίγη μαρμελάδα ακόμα.
- Χτυπάμε την κρέμα καλά να πήξει και προς το τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη. Όταν η σαντιγί είναι έτοιμη , προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Όταν κρυώσουν οι τάρτες μας, αν θέλουμε, προσθέτουμε σαντιγί και περιχύνουμε με λίγη αραιωμένη μαρμελάδα τις τάρτες μας.
Αντί του πορτοκαλιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε: μαρμελάδα φράουλα με φέτες φρέσκιας φράουλας
ή μαρμελάδα ροδάκινο με φέτες λεπτές γινωμένου ροδάκινου.