Σούπα με πράσινα σπαράγγια βελουτέ
- 500 gγρ πράσινα σπαραγγια
- 1 κ,γλ. βούτυρο.
- 1 κρεμμύδι μικρο
- 1 κ,σ. αλεύρι
- 500 ml χυμο απο κοτοσουπα η κρεατοσουπα μπορούμε να βάλουμε και κύβο του εμπορίου ( η βαζουμε νερο )
- 200 ml γάλα 1,5%
- Creme Fraiche (50 gr) η 50 ml Κρεμα γαλακτος ( 30% Fett)
- Αλάτι, πιπέρι
- Λιγο φρεσκο μυρωνι η μαϊντανό
- Πλένουμε τα σπαραγγια και κόβουμε το κάτω μέρος αρκετα καλα, τα πρασινα σπαραγγια δεν θέλουν καθάρισμα. Κόβουμε και το επάνω μέρος , την κορυφή και τις βάζουμε στην άκρη. Κόβουμε τα σπαραγγια σε κομματάκια ½ - 1 cm
- Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι που το εχουμε κόψει σε κομματάκια να σωταριστεί. Ρίχνουμε και τα σπαραγγια ( τις κορυφές δεν τις βαζουμε τωρα αλλα μετα στο τέλος ) και αφήνουμε να σωταριστουν και αυτα καλα
- Ρίχνουμε επάνω το αλεύρι ανακατευουμε και ρίχνουμε τον ζωμο Και το γάλα, ανακατευουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 12 λεπτα,
- Χτυπαμε την σούπα στο μπλεντερ να γίνει βελουτέ. Ρίχνουμε τις κορυφές απο τα σπαραγγια,α φήνουμε να πάρουν μια βραση και ριχνουμε και το Creme Fraiche η την κρέμα γάλακτος και βραζουμε ακόμη για 5 λεπτα.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα βότανα.