Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σοκολατόπιτα με σιρόπι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 01 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Για το σιρόπι
  • 3/4 κούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 1 κούπα νερό

 

Για τη ζύμη

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια γεμάτα μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 5 αυγά
  • 1/2 κούπα ρούμι ή κονιάκ

 

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο ή βιτάμ , τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσουν και να γίνουν ένα μίγμα σαν σιρόπι.
  2. Κρατάμε χωριστά 1 1/2 κούπα από το σιρόπι αυτό για να το ρίξουμε αφού ψηθεί το κέικ.
  3. Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ και το υπόλοιπο από το σιρόπι. Χτυπάμε ξανά για λίγο και αδειάζουμε όλο το μίγμα σε βουτυρωμένο μέτριο ταψί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30'.
  6. Όταν ψηθεί η πίτα, την χαράζουμε σε κομμάτια (όσο είναι ακόμα ζεστή) και αφού τρυπήσουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι, ρίχνουμε στις τρυπούλες λίγο λίγο το σιρόπι που έχουμε φυλάξει.
Λίγα μυστικά ακόμα

Θα ήταν καλύτερα να διπλασιάσετε το σοκολατένιο σιρόπι που θα περιχύσετε το κέικ. Εγώ αυτό κάνω. Η συνταγή δόθηκε από τη Λίτσα.

Παρόμοια συνταγή: Σοκολατένιο της γιαγιάς

Σχόλια
Σχόλιο από Ermioni , Σάββατο, 02 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Δηλαδη απο το σιροπι κραταμε λιγο κ το αλλο το βαζουμε στο γλυκο???τοτε σιγουρα θελει πιο πολυ σιροπι...
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 02 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Ερμιόνη, διευκρινίζω: Κρατάμε από όλο το σιρόπι που θα φτιάξουμε , οπως λεω 1,5 κούπα, για να ρίξουμε στο τέλος που θα ψηθεί το γλυκό μας. Εγώ θέλω να έχει παραπάνω σιρόπι(τη θέλω πιο ζουμερή) και φτιάχνω παραπάνω σιρόπι και ρίχνω στο τέλος 2,5 φλιτζάνια σιρόπι περίπου.
Σχόλιο από Elefteria , Δευτέρα, 25 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αγαπημενο κεικ, απλος εχω μια απορια.
και εγω το θελω πιο σιροπιασμενο πως υπολογιζεις τη διπλασια δοση σιροπιου???εγω κανω και εξτρα για να μην μπερδευτω με το ποσο να αφησω για τη ζυμη.αν εχεται αλλον τροπο πολυ θα ηθελα να τον μαθω.
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 11 Ιούλιος 2010
H φωτογραφία από τη Βησαρία που έφτιαξε τη συνταγή!
Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από eleni_p , Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2012
Ηλιάννα τώρα είδα τυχαία την συνταγή,αυτή η σοκολατόπιτα πως είναι στην υφή περίπου σαν νωπές που κρατάνε λίγο ή σαν κέικ σιροπιαστό?
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2012
Κοίτα τη φωτό της Βησαρίας κάπως έτσι....σαν κεικ νωπό βελούδινο στο στόμα....
Μεταφορά στην κορυφή