Σχόλια
Τη μαγιά τη διαλύουμε πρώτα σε νερό, Bianka;
Αυτο ειναι το πραγματικό ψωμί..Μπιανκα .
Μακάρι να το δουν πολλοί αρχάριοι της κουζινας και να απομυθοποιηθεί ,οτι ειναι ακατόρθωτο να ζυμώνεις υγιεινο ψωμι .Μια φορα την εβδομαδα να φτιαχνεις και να αποθηκευεις στην καταψυξη αρκει ,για να μην ξεπεφτεις στα πλαστικα ψωμια του εμποριου , τιγκα στο συντηρητικο
την μαγια την διαλυουμε πρωτα με το μελι,οχι με το νερο
Αυτό το διάβασα, αλλά δεν κατάλαβα πως μπορεί να διαλυθεί αυτού του είδους η μαγιά στο μέλι που είναι παχύρευστο.
αν ανακατεψουμε μελι με μαγια φρεσκια διαλιεται και γινεται ρευστη σαν νερο
το ιδιο γινεται και αν
ανακατεψουμε ζαχαρη με μαγια
Οντως πανεύκολη συνταγή ψωμιού θα δοκιμαστεί το συντομότερο!!!!
Εγω οταν χρησιμοποιώ ξηρή μαγιά την ανακατεύω με το αλεύρι ,στο λακουβακι που κάνω στη μέση ρίχνω την ζάχαρη ,το αλάτι, το λάδι το νερό .
Οταν χρησιμοποιώ νωπή κάνω το αντίθετο ,ανακατεύω, ζάχαρη, αλάτι με το αλεύρι και την νωπή μαγιά στο λακουβακι,σε καμιά περίπτωση δεν έρχεται σε επαφή η μαγιά με τη ζάχαρη πριν το ζύμωμα .
Δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή οταν είναι στεγνά αυτα τα δυο συστατικά .
Στη συνταγη της Μπιανκας εχουμε μαγια σε νωπη μορφη αραιωμενη με μελι .
Bianka ήθελα να σε ρωτήσω,το νερό χλιαρό όπως συνήθως;
α συγνωμη mamakoulina δεν ειχα δη την
ερωτηση
ναι να ειναινα ειναι χλιαρο παρα πολυ χλιαρο
Το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις;
ναι Ηλιαννα μου
Ότι πιο όμορφο, νόστιμο και γρήγορο μπορείτε να φανταστείτε!!!Εσείς να τα αλευρώσετε λέει η Bianka πριν τα φουρνίσετε!!Ακριβέστατη η συνταγή!
Δεν περιμένου δηλαδη καθόλου να φουσκώσουν;Αχ τι φωτιες μου ανάψατε,αχ τι φωτιές....
Βάζω 5 στη νιοστή για τα ψωμάκια της Bianka.'Ευγε !!!!!!!!
Η φωτογραφία είναι από τη mamakoulina.
Μπραβο Μαμα,σου εγιναν ωραια εγω τα κοβω απο πανω με ενα μαχαιρι με τα τσικ τσακ απο πανω,διαυτο φαινοντε ετσι
ευχαριστω και για την φωτο Ηλιαννα και μαμα
Ηilliana μου σ'ευχαριστώ πολύ που έβαλες τη φωτογραφία.
Καλά ΤΕΛΕΙΑ!!!! Μπράβο Βιάνκα η συνταγή σου δεν παίζεται....
Επανέρχομαι για να προσθέσω την εμπειρία απο τη δοκιμή του συγκεκριμένου ζυμαριού και ως βάση πίτσας,ΤΈΛΕΙΑ!!!!Ο άντρας μου και η κόρη μου ,είπαν οτι είναι η ωραιότερη πίτσα που έχουν φάει.Σ'ευχαριστούμε πολύ Βιάνκα για τα νόστιμα πράγματα που μας μαθαίνεις!!!!
μπορουμε να βαλουμε και 550 γρ νερο
αν θελουμε τα ψωμακια μας να γινουν ωραια και ξυροψυμενα
ανακατευουμε λιγο νερο με ελαιολαδο και με ενα πηνελο τα αληβουμε πριν τα ψησουμε
μπορουμε τα ψωμακια να τα ψησουμε για μονο 20 λεπτα να τα βαλουμε στην καταψυξη και οταν τα χριαστουμε να τα αφησουμε για 10 λεπτα εξω και μετα να τα βρεξουμε λιγο με νερο να τα βαλουμε στον φουρνο στους 200 και τα ψυνουμε για 10 λεπτα
μπορουμε να κανουμε και στενομακρα ψωμια η ενα ψωμι
Η φωτό είναι της bhsaria58
Bianka,μπορώ να χρησιμοποιήσω ξηρή μαγιά και πόσο? Σ'ευχαριστώ!!!!
Δοκιμασε εγω τα φτιαχνω μονο με φρεσκια μαγια αλλα σε ξηρη μαγια θα βαλης 18 γρ
Γρήγορα, Νόστιμα κι Εντυπωσιακά! Μπράβο!!
Εδώ τα έχω κάνει με κίτρινο χωριάτικο αλεύρι
Για άλλη μια φορά Βιάνκα μου μπράβο για τη συνταγή σου!!!Σήμερα εκτός απο το ψωμάκι έφτιαξα με τη ζύμη και τυρόψωμο.Φανταστικό αποτέλεσμα!!!!
τα έκανα και ενώ ήταν νόστιμα δεν φούσκωσαν. μήπως θα έπρεπε να φουσκώσουν πρώτα πριν τα ψήσω; δεν το αναφέρει αυτο η συνταγή.
Vivi,αφου κανεις την ζυμη δεν την αφεινης να φουσκωση καθολου πλασης τα ψωμακια και τα βαζεις αμεσως μεσα στον κρυο φουρνο τον αναβης στους 200 βαθμους και ψυνης τα ψωμακια σου για 30 λεπτα ετσι το εκανες;
Τα Έφτιαξα την Κυριακή . Νόστιμα μα πάνω απ όλα ευκολα και γρήγορα .
Σιγά Σιγα μπαίνω και γώ στο κλίμα να φτιάχνω μόνη μου ψωμί
Τέλεια τέλεια τέλεια καταπληκτικά θα τα ξανακάνω τώρα πάλι.Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!
να εισαι καλα Μπιανκα μου με τις συνταγες σου!τα εφτιαξα χθες βραδυ και τα τρωγαμε ζεστα απο το ταψι,εχουν μεινει τα μισα για σημερα!παντα τετοια ευκολα να μας λες,να εισαι καλα!!!!!!!!
Φανταστικά! τα πιο νόστιμα ψωμάκια που έχω φτιάξει! Μπράβο Μπιάνκα!
Πολύ ωραία τα ψωμάκια και κυρίως πανεύκολα. Δεν είδα το σχόλιο για χλιαρό νερό και έβαλα από τη βρύση. Έκανα 12 ατομικά ψωμάκια μεγαλούτσικα. Επειδή εδώ που μένω(Κύπρος)δε βρίσκω μαγια νωπή και φέρνω από Ελλάδα και τη φυλάω στην κατάψυξη, μήπως μπορείς να μου πεις αν γίνεται να χρησιμοποιήσω ξερή μαγιά? Ποια θα είναι η αναλογία αν γίνεται και πως θα πρέπει να την ανακατέψω με τα υπόλοιπα υλικά?
γεια σου natasoulini μου
με ξερη μαγια δεν την εχω φτιαξη αλλα δωκιμασε και με ξερη
1 φακελακι να βαλης φτανη θα φταση
ανακατεψε την μαγια με λιγο απο το νερο και το μελι
Η
βαλτα ολα μαζι στην λεκανη ζυμωσε και συνεχισε την ιδια καταδικασια οπως λεη η συνταγη
δωκιμασε και να μου πης αν και εχω την εντυπωση οτι η φρεσκα μαγια ειναι πιο καλη και κανη ολες τις ζυμες αφρωτες αυτο το εχω προσεξη
αν δεν σου αρεση η εντονη γευση της μαγιας βαλε μια πρεζα καρδαμο η μια πρεζα ριγανη μεσα στην ζυμη
τα πιο τελεια ψωμακια που εχω φτιαξει (και τα πιο ευκολα). Την προχωρησα λίγο τη συνταγη σου ,περιμενα μερικες φιλες μου για τραπεζι και οταν επλαθα τα ψωμακια ειχα παπαρουνοσπορο, λιναρι, ελιες, κουκουναρι και σε καθενα εβαζα και κατι απ αυτα . Μετα τους εβαλα απο ενα μπροστα τους και το καναμε λιγο σαν μπισκοτακια της τυχης!
Μπραβο Μπιάνκα μου είσαι καθηγήτρια στη κουζίνα.Δεν πιανεσαι...
Φοβερή η συνταγή σου! Τα έφτιαξα εχθές και τα φάγαμε ως μπέργκερ! Πολύ γρήγορη, ξεκούραστη συνταγή και πεντανόστιμα ψωμάκια! Ευχαριστούμε πολύ!
Απίστευτα γρήγορα και απίστευτα νόστιμα!!! ήταν η πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω ψωμάκι και ξετρελαθήκαμε όλοι! τα βήματα ήταν τόσο βοηθητικά και απλά...σ' ευχαριστούμε πολύ πολύ!!