Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Σφολιατίνες με δαμάσκηνα και παγωτό

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 22 Ιούλιος 2012
none
Περιγραφή

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός με ψημένα δαμάσκηνα σφολιάτα και παγωτό καρύδι!

Συστατικά
  • Μισό κιλό σφολιάτα.
  • 600 γραμμάρια δαμάσκηνα κομμένα λεπτές φέτες στρογγυλές.
  • Ζάχαρη,
  • κανέλα,
  • κομματάκια φρέσκου βουτύρου.

Για το παγωτό:

  •  4 κρόκους,
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
  • 120 γραμμάρια φρέσκο γάλα.
  • 100 γραμμάρια καρύδια ελαφρά καβουρντισμένα και κοπανισμένα.
Οδηγίες
  1. Αφήνουμε την σφολιάτα να ξεπαγώσει.Την ανοίγουμε ελαφρά και κόβουμε κύκλους με κου-πατ διαμέτρου 8 εκατοστών.
  2. Τους βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και από πάνω αραδιάζουμε τα κομμάτια του φρούτου σαν φύλλα λουλουδιών. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
  3. Βάζουμε επίσης μικρά κομματάκια βουτύρου. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς επί 25λεπτά.
  4. Για το παγωτό  χτυπάμε σε κατσαρόλα τα κροκάδια με την ζάχαρη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε προσεχτικά. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά την βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος και την αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Μόλις ψηθούν οι σφολιάτες βάζουμε μπάλες παγωτού επάνω και τις σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Φτιάχνουμε πρώτα το παγωτό.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή