Σαλάτα της γεύσης
- Πράσινη σαλάτα (ρόκα, λόλα σγουρή, λόλα κόκκινη ή κάτι άλλο που θέλετε εσείς)
- 10 λιαστές ντομάτες σε κομμάτια
- Μερικά σύκα ξερά κομμένα σε μικρά κομμάτια
- Κρουτόν (ψωμί του τοστ σε κυβάκια που τα λαδώνουμε ελαφρά)
Σάλτσα
- 3-4 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- ½ κ. γλ. Μέλι
- ½ κ.σ. νερό
- Αλάτι, πιπέρι
- Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά την πρασινάδα μας. Τη χοντροκόβουμε με τα χέρια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεστό, ρίχνουμε τα λαδωμένα ελαφρά κυβάκια μας και ανακατεύοντας συνέχεια , τα ροδοκοκκινίζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε σε βαζάκι τα υλικά για τη σάλτσα, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε στη σαλάτα του μπολ.
- Βάζουμε τη σαλάτα μας σε σαλατιέρα που θα σερβίρουμε και προσθέτουμε τη λιαστή, τα κρουτόν και τα σύκα. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε φλούδες παρμεζάνας.
- Ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε.
Μπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα σάλτσας και να ρίξουμε περισσότερη αν το επιθυμούμε. Την υπόλοιπη σάλτσα την φυλάμε για 2-3 μέρες στο ψυγείο.