Σαλάμι μπισκότου
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ,
- 125 γρ. βούτυρο-βιτάμ,
- 180γρ.ζάχαρη άχνη,
- 50 γρ. κακάο,
- 250 ml.γάλα,
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ,
- τρούφα για πασπάλισμα.
- Χοντροκόβουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε κομματάκια!
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε έως ότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν χωρίς να βράσουν.
- Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε ρολό -σαλάμι. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν το σερβίρουμε. Αν θέλουμε το τυλίγουμε σε τρούφα και μετά το βάζουμε να παγώσει!!!!
- Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου!!